Kultura

Otkrivena tužna istina o slavnom glumcu: Prijatelj Metjua Perija otkrio da se on do kraja borio sa upotrebom narkotika

Zvijezda “Prijatelja”, Metju Peri, je prošlog mjeseca preminuo u 54. godini, a prema posljednjim izvještajima razlog smrti je predoziranje ketaminom.

Metju Peri
FOTO: ABC NEWS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Metju je u svojim memoarima iz 2022. godine rekao da je konačno prevazišao svoje zavisnosti uz pomoć trezvenog trenera i najboljeg prijatelja. Međutim, bliski prijatelj zvijezde koji nije želio da bude imenovan rekao je da je sve laž.

Sve je lagao da je čist. Metju nikada nije bio. Veoma je tužno. Znate, najveća laž koju je izgovorio vjerovatno je bila njemu samom. Mogao je da bude prilično manipulativna osoba kada je u pitanju njegova borba sa upotrebom narkotika, ali to je bila takva borba, takva bitka, i borio se svaki dan do kraja – rekao je izvor, prenosi Dejli Mejl.

Obdukcija objavljena u petak otkrila je da je Metju prolazio kroz tešku borbu, a umro je od ‘akutnih efekata ketamina’ i utapanja. Naime, imao je slične količine ketamina u svom sistemu kao bolnički pacijent pod opštom anestezijom.

– Medicinsko odjeljenje okruga Los Anđeles utvrdilo je uzrok smrti 54-godišnjeg glumca Metjua Lengforda Perija kao akutne posljedice ketamine – saopštila je u petak kancelarija mrtvozornika Los Anđelesa.

Pročitajte još

Faktori koji doprinose smrti Perija uključuju utapanje, bolest koronarnih arterija i efekte buprenorfina (koji se koristi za liječenje poremećaja upotrebe opioida), a način smrti je nesrećan slučaj.

– Pri visokim nivoima ketamina pronađenim u njegovim postmortalnim uzorcima krvi, glavni smrtonosni efekti bi bili i kardiovaskularna prekomjerna stimulacija i respiratorna depresija, zaključio je medicinski istražitelj Rafi Djaburijan.

Godinu dana prije smrti objavio je memoare koji su uključivali šokantne detalje o njegovoj zavisnosti od droge i alkohola. Ali on je u oktobru 2022. godine rekao da je bio 18 mjeseci trezan.

Reporterka Krosbi ručala je s njim dan prije njegove smrti i rekla da je bio toliko posvećen svojoj trezvenosti da je odbio da drži vinski meni. Peri je napisao da je potrošio 9 miliona dolara pokušavajući da se otrijezni, odlazeći na 6.000 sastanaka AA, 15 puta na rehabilitaciju i da je bio na detoksikaciji 65 puta.

Peri je sahranjen na intimnoj ceremoniji u Memorijalnom parku Forest Lavn na Holivudskim brdima kojoj su prisustvovali njegove kolege iz serije “Prijatelji”- Dženifer Aniston, Met LeBlank, Lisa Kudrou, Kortni Koks i Dejvid Švimer.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije