Hronika

Otkriveni jezivi detalji: Porodica nestalog Radovana u Grčkoj poslala DNK na analizu

Slučaj Radovana Juračića (44) iz Kikinde koji je nestao 29. maja kada se uveče ukrcao na brod u Atini do ostrva Kos obavijen je velom misterije, a kako se sumnja, njegovo tijelo pronađeno je u moru na 120 kilometara od Atine.

Potraga za nestalim Radovanom Juračić
FOTO: DRUSTVENE MREZE/SCREENSHOT

Međutim, tok događaja kobnog dana još uvijek nije poznat, i još uvijek se čeka samo potvrda da li je pronađeni muškarac nestao Srbin.

Kako navodi izvor Blica, porodica nestalog Radovana je prekjuče poslala materijal za upoređivanje DNK.

– Taj DNK imaju i policija na Sirosu i centralna grčka policija i sad se čekaju nalazi – navodi izvor upoznat sa slučajem.

Kako dalje navodi izvor blizak istrazi, Radovanove stvari trenutno su na ostrvu Kos. Međutim, čak i da se utvrdi da je tijelo nađeno u moru zaista nestali Srbin iz Kikinde, dva detalja govore da će se veoma teško ikada saznati šta se zaista desilo sa njim.

Prvi je podatak da na brodu ima samo jedna kamera, koja nije snimila eventualni Radovanov pad u more, i drugi je zbunjujuća činjenica da putnici sa tog broda nikako ne mogu da padnu u more, već samo na palubu.

Kako smo ranije pisali, grčka policija sumnja da se Juračić utopio, a prema nezvaničnim informacijama njihove tvrdnje potvrđuje i činjenica da se tetovaže koje je imao muškarac čije je tijelo izvučeno iz mora po opisu poklapaju sa onima koje je imao nestali Srbin.

– Grčke vlasti su mislile da je tijelo koje je izvučeno iz vode tijelo migranta. Međutim, tada su primijetili brojanicu na njegovoj ruci, koja im je ukazala da ipak nije. Tada su krenuli u istragu – kaže izvor.

Pročitajte još

Pronađen pasoš poslije dvije nedjelje

Paralelno sa tim, policija je na brodu na koji se ukrcao Radovan pronašla njegov pasoš.

– To je čudno jer su dvije nedjelje pretraživali brod. Radovanova porodica traži kamere sa video nadzora kako bi se utvrdilo šta se dogodilo kobne noći. Ono što otežava istragu jeste što je na brodu postojala samo jedna kamera i to kod bara. Takođe, ne zna se kako je mogao da padne sa broda u more jer kada se padne sa broda, pada se direktno na palubu – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Ranije su pronađeni torba i telefon koji odgovaraju opisu koji je dala porodica nestalog Radovana.

Njegove stvari bi trebalo da prepozna Radovanov kum, piše Blic.

Majka iznijela jezive sumnje

Radovanova majka, Radoslava Markov, istakla je da je pronađeno tijelo, za koje se sumnja da je njen sin, potpuno crno, da po liku ne može da se utvrdi ko je u pitanju, ali i da je viđeno nešto čudno, što je porodicu nestalog Kikinđanina dodatno potreslo.

– U tijelu koje je pronađeno i krv je crna, to se sve pročišćava. Ni Radovanov kum po slikama koje su mu dali u Grčkoj, radi identifikacije tijela, nije mogao da potvrdi da je moj sin u pitanju. Međutim, video je dvije rupe na stomaku, a Radovan ima samo mali ožiljak od operacije slijepog crijeva – ispričala je za Informer majka Radoslava, koja ne može ni da pretpostavi šta bi mogao da bude uzrok tim ranama.

Podsjetimo, Radovan Juračić (44) iz Kikinde, nestao je 29. maja kada se uveče ukrcao na brod u Atini do ostrva Kos.

Kobnog dana on se ukrcao na trajekt u Atini oko 18 časova. Dva sata kasnije, tačnije oko 20 časova, čuo se sa suprugom Draganom, kojoj je rekao da se ukrcao na trajekt za Kos.

Njegova supruga Dragana Juračić istakla je ranije da se poziv tada prekinuo jer je veza bila loša, te da se njen suprug od tada više nije javljao.

– Zvala sam ga u utorak oko 7 ujutru, ali se nije javljao, a negdje oko 12 časova telefon je ugašen i više nema signala. Posljednji put je lociran na Rodosu – rekla je ona tada.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije