Banjaluka

Otvoren sportski kompleks kod Sokolskog doma: Tereni za basket, rukomet, trim staza, teretana u srcu grada (FOTO)

Tereni za rukomet i mali fudbal, teren za basket, zona za stoni tenis, trim staza oko terena, teretana na otvorenom, kao i tribine, dio su sportsko-rekreativnog kompleksa u dvorištu banjalučkog Sokolskog doma.

Sokolski dom iz vazduha
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da je aktuelna gradska administracija prvo morala da odbrani Sokolski dom i vrati ga u vlasništvo Grada, a onda je donijela odluku da staro i zapušteno igralište rehabilituje.

– Mali Borčev teren je bio duh, sentiment, suština naše Banjaluke. Tu se se okupljale sve generacije a onda su počele da se grade zgrade i taj teren je nestao. Smatramo da je ovaj novizgrađeni teren prava alternativa za takvo nešto. Mnogim generacijama će koristiti – rekao je on i dodao da je Grad za ove nove terene izdvojio više od 800.000 KM.

Poručio je da je došlo vrijeme da Banjaluka dobije svoju prvu sportsku gimnaziju, i to baš u Sokolskom domu.

Djeca igraju basket
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA
Slađana Golić drži govor
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Za avgust je najavio gradnju mosta u Docu, ističući da je donesena i odluka da se u Kninskoj ulici gradi kružni tok, a kod „Ekvatora“ kružna raskrsnica sa specifičnom arhitekturom sa postamentom posvećenim vojvodi Stepi Stepanoviću koji je oslobodio Banjaluku.

Proslavljena košarkašica nekadašnje Jugoslavije Slađana Golić rekla je da joj je drago da poslije otvaranja košarkaških terena u Boriku koji nose njeno ime, danas opet ima priliku da prisustvuje otvarnju novih sportskih terena

Pročitajte još

– Želim da ovi sportski tereni ne budu nikada prazni. Takođe, želja mi je da naša Banjaluka bude uspješna, a ništa ljepše nego da se naša omladina bavi sportom – rekla je ona.

U ime Rukometnog saveza Republike Srpske i BiH, te RK „Borac“ Vladimir Branković rekao je da je nekadašnji stadion sportskih igara bio duša i srce Banjaluke i hram sporta prije dvorane „Borik“.

– Neka danas ovaj teren nastavi tamo gdje je stao taj stadion, neka proizvodi nove talenete i evropske i svjetske pobjednike – poručio je on.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije