Gradovi

Otvorena manifestacija "Principovi dani" u Istočnom Novom Sarajevu

U opštini Istočno Novo Sarajevo večeras je otvorena manifestacija “Principovi dani”, koja je, zbog nepovoljnih vremenskih uslova održana u Umjetničkoj galeriji Istočno Sarajevo, umjesto u parku “Gavrilo Princip”, kako je bilo planirano.

Otvorena manifestacija "Principovi dani" u Istočnom Novom Sarajevu
FOTO: MARIANA ĐURIĆ/RAS SRBIJA

Manifestacija, u organizaciji opštine Istočno Novo Sarajevo, počela je koncertom Osnovne i Srednje muzičke škole iz Istočnog Sarajeva i muzičke akadamije Istočno Sarajevo.

Održana je i promocija knjige poezije “Od grada do brda”, pjesnikinje Dare Sekulić, u izdanju Matične biblioteke Istočno Sarajevo, a posjetioci su mogli vidjeti i izložbu fotografija o nastajanju opštine Istočno Novo Sarajevo, autora Rajka Paštara, kao i izložbu radova Škole ikonopisanja pravoslavnog centra za mlade “Sveti Petar Sarajevski”.

Drugog dana manifestacije, na Vidovdan, biće položeno cvijeće na grob i spomenik Gavrilu Principu, te održana Vidovdanska akademija.

Foto: Mariana Đurić/RAS Srbija
Foto: Mariana Đurić/RAS Srbija

U okviru ove manifestacije biće održana i “Konferencija beba” u petak, 29. juna, u parku “Gavrilo Princip”.

Manifestacija “Principovi dani” biće završena u subotu, 30. juna, projekcijom filma “Bel Epok (Posljednji valcer u Sarajevu)” u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Prihvati notifikacije