Zabava

OTVORILA DUŠU Marina Tucaković progovorila o sinu, zdravlju i kritikama koje decenijama dobija

Jedan od najpoznatijih tekstopisaca na našim prostorima otkriva da je počastvovana što je bila dio predavanja na fakultetu, ali da nikada nije imala afinitete da se ozbiljnije bavi književnošću.

OTVORILA DUŠU Marina Tucaković progovorila o sinu, zdravlju i kritikama koje decenijama dobija
FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ/RAS SRBIJA

Naime, u jednom studentskom kulturnom centru održano je predavanje iz pop književnosti gdje je jedna od tema bio i rad Marine Tucaković. Studenti su analizirali Marinine pjesme, a ova vijest posebno je dirnula čuvenog tesktopisca.

– Vjerujte mi, prijatno me je ta vijest iznenadila, bez obzira na to kakve analize budu – pozitivne ili negativne. Drago mi je da nas neko smatra ozbiljnim umjetnicima – započinje Marina pa dodaje:

– Mi tekstopisci jesmo umjetnici i pregurali smo mnogo predrasuda, bilo je tu i kritika i loših prognoza, kao što raznim drugim ljudima zamjeraju svašta u njihovim profesijama. Može da ima svako svoje mišljenje, hvala bogu, ali je bitno da ne slušate stalno one koji kritikuju jer mogu lako da vas obeshrabe. Dok je još bila Jugoslavija, bavila sam se ovim poslom i tada je bilo puno kritika, ali su moji rezultati uvijek bili moje mjerilo i pokazatelj koliko vrijedim.

Iako mnogi smatraju da bi trebalo da napiše knjigu o svom životu, Marina skromno poručuje da nema te afinitite.

– Ja jednostavno volim muziku i riječi koje se pišu na tu muziku. Bilježim neke svoje misli, a sad ozbiljnom književnošću da se bavim, nemam želju, niti osjećaj za to. Imam običaj da bilježim misli, ali to je samo u vidu nekih teza, međutim, neka knjiga nije u domenu mojih interesovanja.

Marina se osvrnula i na trenutnu situaciju kada sve stoji što se tiče muzičkog svijeta usljed pandemije, pa samim tim i ona brine za finansije.

– Kod mene nema pjevača da dolaze i traže pjesme, možda neki nagovještaji, ali trenutno znam da je teško izgurati i za njih, kao i za nas. Međutim, jedan čuveni ekonomista je rekao da u krizi ne treba raditi ništa, pa je red i to da probam – kroz šalu kaže Tucakovićeva i dodaje:

– Naravno da se plašim za finansije ukoliko ovo potraje, a već dosta traje. Vidjećemo, šta da kažem, biće valjda nešto.

Njenim stopama u međuvremenu je krenuo i njen sin Milan Radulović Laća, koji je već napisao nekoliko hitova za Anastasiju Ražnatović, Eminu Jahović i mnoge druge.

– Mali je opasan i jako sam zadovoljna kako to radi. Ozbiljno je tome pristupio iako je na samom početku, čak i od mene ozbiljnije – iskrena je Marina i priznaje da se ne miješa sinu u posao:

– On što radi to je njegovo i tu se ne miješam. On me pita šta misliš kevo, i ja mu uvijek iskreno kažem. Bude tu i neka kritika, ali bitno je da on prvenstveno posluša svoj unutrašnji glas.

Pandemija virusa korona otežala je Marini i odlazak na redovne terapije, s obzirom na to da se već godinama hrabro bori sa kancerom.

– Dobro je zdravlje, gore-dolje. Čuvam se veoma, terapije su mi otežane, ali šta da radimo, tako je svuda u svijetu. Za mene čak ni ova izolacija nije nešto depresivna, jer sam inače uvijek više bila kod kuće i ne pada mi teško da budem i sada.

Marina ističe da svako vrijeme ima svoju muziku i da i pored toga što mladi izvođači sve češće pjevaju kroz psovke i o narkoticima, nema ništa protiv novog talasa muzike na našim prostorima.

– Pratim rad mlađih i ono što rade Rasta, Buba, Džala i ta ekipa, to je sve jako ozbiljno, talentovani su i jako mi se sviđa. Svako vrijeme ima svoje i nemam ništa protiv takvih tekstova. Cijelog života sam se trudila da pišem onako kako ljudi govore i koliko je dozvoljeno treba pisati o tome. Ali, naravno, morate imati i tu ukusa, ne možemo da pričamo svašta i pjevamo svašta. Onaj koji ima granicu, taj stvarno nema granice – poručuje Marina.

Uspjevam da platim liječenje

Marina Tucaković nedavno je progovorila za “Svet” i o svom liječenju i novcu koji joj je potreban. Kaže da su joj primanja pristojna.

– Fond pokriva nešto, a veći dio se radi po privatnim klinikama, jer je Institut, nažalost, preopterećen, pa ko zna kada bih došla na red. Plus, tu su dodatne terapije, sve to košta, jezivo je skupo, bar za moj džep. Prijatelji su mi se javili i pomogli mi kad sam se razboljela. Sad stvarno ne bi imalo smisla da tražim pomoć od bilo koga jer su i oni u nezavidnoj situaciji. Ja nikada ništa nisam tražila, meni su sami pomagali koliko su mislili da treba i hvala im na tome. I ja sad neuporedivo manje zarađujem, jedina dobra stvar je što makar stiže novac od autorskih prava. Nisu to sad neke frapantne cifre, ali kako je prije bilo, sad je dobro, hvala Bogu. Ne znam kolika su tuđa primanja, ali Futina (prim. aut. Aleksandar Radulović, suprug) i moja su pristojna. Uspjevamo nekako uz borbu da pokrijemo moje liječenje, piše Blic.