Kultura

"OVA ULOGA KAO DA JE MENE ČEKALA" Snežana Savić (67) u nikad boljem izdanju u "Zlatnim danima"

Krilatica projekta “Pravo na ljubav nikada ne zastareva” donosi duh prošlih humorističkih serijala.

"OVA ULOGA KAO DA JE MENE ČEKALA" Snežana Savić (67) u nikad boljem izdanju u "Zlatnim danima"
FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ/RAS SRBIJA

Radnja serije smještena je u današnji Beograd i prati mladi par Laleta i Macu (Andrija Kuzmanović i Tamara Krcunović) koji poslije neuspjelih brakova i samo 48 sati poznanstva, odlučuju da započnu zajednički život.

Oboje iz prethodnih brakova imaju djecu i taman kada počinju zajednički život, u njihove živote ulaze porodica, prijatelji i komšije, koji svojim problemima, emocijama i dogodovštinama unose dinamiku i pokazuju da život uvijek ima i duhovitu stranu, prenosi Blic.

Osim Andrije i Tamare, u seriji igraju i Amar Ćorović, Uroš Jakovljević, Jana Milosavljević, Maja Šipovac, Snežana Savić, Vuk Kostić, Dušanka – Duda Glid, Miloš Đorđević Coka, Mladen Sovilj…

– U seriji “Zlatni dani” tumačim majku glavne junakinje Mace, odnosno Laletovu taštu. Uloga je divna, kao da je pisana za mene. Uživam jer nalazim mnogo toga sličnog u svom temperamentu i senzibilitetu i čini mi se da ovoga puta najviše igram iz sebe, nemajući potrebu da mnogo gradim lik – priča Snežana Savić i otkriva šta ju je privuklo ovom projektu.

– To je prije svega izvanredan Mihićev tekst i fenomenalno napisana uloga koja kao da me je čekala. Iznenađena sam divnom atmosferom na snimanju, izvanrednim trudom i kreativnošću svojih kolega i reditelja i očekujem da ćemo imati dobar rezultat. Inače, za mene ne postoje najteže i najlakše scene, inspirativne su mi duhovito napisane scene, a takvih je mnogo. Bilo mi je zanimljivo da radim scene sa Dudom Glid, gdje se bivša i sadašnja prija nadigravaju i nadmudruju – kroz smijeh priča glumica.

Snježana otkriva da tokom snimanja ima mnogo gafova i da se članovi ekipe često smiju na snimanju.

– Kada sam radila scene sa pjevanjem, zajedno sa sinom koga tumači mladi Uroš Jakovljević, svi smo se toliko smijali da je reditelj u jednom trenutku morao da prekine snimanje zbog toga što smo se previše razigrali i improvizovali – otkriva Savićeva.

Sa starijom koleginicom se slaže i Amar Ćorović, koji tumači lik Filipa Makarončeta, Laletovog sina.

– Zaista se dosta smijejemo na snimanju serije. Tokom rada se i dobro zabavljamo i trudimo da tokom snimanja i nama bude lijepo. Od zabavnih scena je satkana ova serija. Ne mogu ovom prilikom da prepričam pojedine scene i gafove, ali vjerujem da će se gledaoci stvarno smijati i zabaviti dok budu pratili našu seriju. Ovo je jedna prava porodična priča koja liči na naše dobre stare serije koje smo svi sa nestrpljenjem čekali da gledamo i redovno pratili na malim ekranima. Smatram da je ekipa vrlo kvalitetna i glumački jaka – smatra Amar.

Direktni partner mladog glumca je Andrija Kuzmanović, s kojim je Ćorović već sarađivao na predstavi “Osama – kasaba u Njujorku” u Zvezdara teatru.

– Na moje veliko zadovoljstvo, ponovo sarađujem sa Andrijom, koji mi tumači oca. I ova saradnja mi jako prija i s njim sarađivati je zaista lako – tvrdi Amar.

Serija “Zlatni dani” imaće premijeru sljedeće godine na Pinku i kanalu Superstar TV.