Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“OVAJ NAROD VIŠE NEMA STRAHA” Litije u Crnoj Gori se protežu kilometrima (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Širom Crne Gore i danas se održavaju litije u znak protesta zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Bez stranačkih obilježja, u dostojanstvenim kolonama, građani svih vkerospovijesti preplavljuju ulice Berana, Bara, Podgorice, Herceg Novog, Nikšića, Pljevalja.

Gepostet von Bar na dlanu am Sonntag, 16. Februar 2020

U Nikšiću su današnji moleban i litija okupili oko 40.000 ljudi, koji su izrazili protest zbog diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji je predvodio litiju, rekao je da narod u Crnoj Gori više nema straha.

– Ovaj narod se oslobodio straha, a bilo je puno straha. Ovaj narod je neustrašiv i vraća se Crnoj Gori i onom najsvetijem što je imao. Nadam se u Boga da će i ovi koji su donijeli ovaj bezakoni, njega i ukloniti, da će spasiti obraz svoj, predsjednika države i čitave države. Nadam se da ćemo se vratiti Crnoj Gori”, rekao je mitropolit Amfilohije.

Podgorica, uživo!Dolazak litije pred hram i obraćanje sveštenstva!Dijelite!

Gepostet von Objektiv Story am Sonntag, 16. Februar 2020

On je rekao da na Zapadu saslušaju narod kada ih se sakupi tri odsto, a u Crnoj Gori se okupi pola naroda.

– Nastavićemo ove litije i nadam se da će glas naroda čuti ovi glavari i da će ga poslušati, ako su demokrate, a ne demonokratija – poručio je mitropolit Amfilohije.

Danas su ranije u molitvenom hodu u Nikšić stigle kolone vjernika iz više mjesta iz okoline, a najduža molitvena litija bila je iz Ostroga u kojoj je bilo oko 10.000 vjernika iz svih krajeva regiona.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO