Hronika

Ovo je najtužniji Đurđevdan: Na vječni počinak ispraćen radnik obezbjeđenja i 4 učenika, mnogi su došli da odaju počast žrtvama masakra

Na beogradskim grobljima sahranjena su četiri učenika i radnik obezbjeđenja koji su stradali u pucnjavi u Osnovnoj školi (OŠ) "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

sahrana djevojčice koja je ubijena u školi
FOTO: RINGIER

Episkop novobrdski Ilarion, vikar patrijarha srpskog, služio je opijelo četrnaestogodišnjoj djevojčici koja je prva sahranjena na Centralnom groblju.

Vladika Ilarion je naveo u govoru da djevojčica istupila hrabro pred dječaka koji je pucao na vršnjake i i na taj način spasla mnogu djecu, prenose beogradski mediji.

Pročitajte još

– Ona se isprečila tom zlu koje je bilo u tom nesrećnom dečaku i rekla: “Zašto to radiš, prestani” i dala vremena da bi se neka djeca spasla. Kada se sretnemo na onom svijetu, reći ćemo joj hvala što si nas branila i čuvala – rekao je vladika Ilarion.

On je naveo da se patrijarh Porfirije “moli za našu djecu“.

– Iz ove muke i bola, molimo se Gospodu da da snagu roditeljima da nastave život zbog nje. Ona je vojnik i junak Hristov i nije slučajno što najbolji padaju da bismo mi mogli da nastavljamo da živimo zbog njihove žrtve. Treba da se molimo i za dečaka i njegovu nesrećnu dušu” – rekao je episkop Ilarion.

Oproštajne poruke djece iz osnovne škole
FOTO: RINGIER

Radnik obezbjeđenja Dragan Vlahović sahranjen je na groblju Lešće, gdje se od njega oprostilo više stotina ljudi, među kojima i bivši i sadašnji učenici OŠ “Vladislav Ribnikar” i brojni građani.

Trinaestogodišnji dječak ušao je u srijedu ujutro u Osnovnu školu “Vladislav Ribnikar” sa dva pištolja i počeo je da puca. Tom prilikom ubio je školskog čuvara Dragana Vlahovića, a zatim i osmoro djece, sedam djevojčica i jednog dječaka te ranio je šestoro učenika i nastavnicu.

U Srbiji je u toku trodnevna žalost zbog dva masovna ubistva koja su se u dva dana dogodila u Beogradu i okolini Mladenovca i Smedereva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije