Politika

„Ovo je pet razloga zašto bi Srbin trebalo da glasa za muslimana“ Zanimljiva predizborna poruka Usame Zukorlića

Predsjednik Stranke pravde i povjerenja (SPP) i nosilac liste "Ujedinjeni za pravdu", Usame Zukorlić, objavio je video na društvenim mrežama u kojem navodi 5 razloga zašto bi Srbin trebalo da glasa za muslimana nas izborima u Srbiji.

„Ovo je pet razloga zašto bi Srbin trebalo da glasa za muslimana“ Zanimljiva predizborna poruka Usame Zukorlića
FOTO: A1TVNET/YOUTUBE/SCREENSHOT

Kako je Zukorlić naveo, prvi razlog je to što vjeruje u pomirenje između Bošnjaka i Srba.

Kao drugi razlog, naveo je promociju porodičnih i moralnih vrijednosti.

-Živim u Novom Pazaru gdje porodice imaju veliki broj djece. Želimo da te moralne i porodične vrijednosti Srbija baštini – ističe Zukorlić.

Zukorlić je istakao da je treći razlog implementacija politike “i-i”, što bi značilo da ako je dobro Bošnjaku, zašto ne bi bilo dobro i Srbinu.

Četvrti razlog da se njegovoj listi pruži podrška je, kako kaže, želja da svi građani bez obzira na vjersku i etničku pripadnost imaju osjećaj da je Srbija njihova država.

Pročitajte još

-U Pazaru uglavnom žive Bošnjaci dok u Policijskoj upravi rade uglavnom Srbi. Bošnjaci ne vjeruju u potpunosti državnom sistemu niti državni sistem vjeruje Bošnjacima – navodi Zukorlić, inače sin pokojnog muftije Moamera Zukorlića.

Peti razlog koji Zukorlić navodi je da će kada njegovi sugrađani iznesu problem, on će se zalagati da se njihov glas čuje u Vladi i skupštini.

Vanredni izbori u Srbiji se održavaju 17. decembra. Osim parlamentarnih, građani će u decembru glasati i na pokrajinskim izborima u Vojvodini, kao i na lokalnim u 65 gradova i opština, piše Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije