Politika

"Ovo je proces koji je počeo i koji će trajati" Čubrilović nakon sastanka predsjednika parlamentarnih stranaka

Lideri svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj odbacili su svako nametanje na nivou BiH, rekao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović nakon sastanka predsjednika parlamentarnih stranaka.

"Ovo je proces koji je počeo i koji će trajati" Čubrilović nakon sastanka predsjednika parlamentarnih stranaka
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nakon sastanku na kojem je doneseno nekoliko zaključaka, Čubrilović je na konferenciji za novinare naglasio da ne postoji legalni i legitimni visoki predstavnik.

Srpski predstavnici od sutra neće učestvovati u radu na nivou institucija BiH.

-Ne povlači se niko, samo nema uslova za rad u Predsjedništvu BiH, parlametnu BiH i Savjetu ministara- rekao je Čubrilović i dodao da nema uslova za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH.

Čubrilović je naveo da je na današnjem sastanku bilo riječi i o drugim zajedničkim aktivnostima koje će biti razmatrane u narednom periodu.

-Ovo je proces koji je počeo i koji će trajati- ocijenio je Čubrilović.

On je rekao da su predsjednici stranaka danas dogovorili i da će preko poslaničkih klubova u proceduru biti upućna dva zakona vezana za ovu tematiku.

Čubrilović je rekao da je današnja rasprava bila konstruktivna, te da je problematika sagledana iz svih uglova.

Današnji sastanak sazvao je predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilovića, koji je i lider Demosa, a prisustvovali su mu i predsjednik Srpske Željka Cvijanović, lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, predsjednik SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović, SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DNS-a Nenad Nešić, SPS-a Goran Selak, NPS-a Darko Banjac i NDP-a Dragan Čavić.

Prihvati notifikacije