Svijet

"Ovo je toliko užasno" Muškarac (51) silovao i mučio više od 40 pasa

Britanski stručnjak za krokodile, Adam Briton (51), izjasnio se krivim za silovanje štenaca i mučenje više od 40 pasa, uključujući svoje ljubimce Ursu i Bolta, u svom skloništu za životinje u Australiji.

Adam Biron
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Briton je zlostavljao svoje pse ali i životinje koje je dobio od vlasnika kućnih ljubimaca koje je prevario da mu daju starateljstvo nad njima.

Adam Briton (51), je odrastao u Zapadnom Jorkširu u Britanji prije nego što se preselio u Australiju. On je počeo da se ponaša čudno 2014. i mučio je i seksualno iskorišćavao više od 42 psa koje je nazvao ‘je***e igračke’ do hapšenja u aprilu 2022.

Briton, akademik sa Univerziteta Čarls Darvin u sjevernoj Australiji, mučio je 39 pasa do smrti u užasnom slučaju okrutnosti prema životinjama koji je šokirao naciju.

Oženjeni zoolog je seksualno zlostavljao svoje kućne ljubimce švajcarskog ovčara, Ursa i Bolta, skoro deceniju, a onda je nabavio još pasa za mučenje i ubijanje na svom prostranom seoskom imanju u sjevernom delu Australije, prenosi Blic.

Pročitajte još

Briton bi čak snimio sebe kako muči bespomoćne životinje u, kako je nazvao, svojoj ‘sobi za mučenje’ – transportnom kontejneru opremljenom opremom za snimanje – sve dok većina nije umrla prije nego što je objavio bolesni materijal na internetu.

Briton je stajao mirno dok se juče izjasnio krivim po 56 tačaka okrutnosti prema životinjama na Vrhovnom sudu. Takođe se izjasnio krivim po četiri tačke za pristup i prenošenje materijala o zlostavljanju djece, ali se izricanje kazne tek očekuje.

Detalji Britonovih zločina toliko su užasni i “groteskni” da je glavni sudija Majkl Grant pozvao javnost i bezbednosno osoblje da napuste sudnicu prije nego što tužioci iznesu činjenice slučaja.

– Ove činjenice sadrže materijal koji se može opisati samo kao groteskni i perverzni čin okrutnosti koji je uznemirujući i koji po mojoj procjeni imaju potencijal da izazovu nervni šok – rekao je on.

Supruga ništa nije znala

Britonova supruga Erin, čuvar divljih životinja, nije bila svjesna uznemirujućih fantazija svog muža i od tada je navodno promjenila prezime.

Briton nije samo mučio i seksualno zlostavljao svoje ljubimce već i pse vlasnika kućnih ljubimaca koje je namamio u svoju zamku preko platforme Gumtree Australia. Briton bi koristio aplikaciju kako bi pronašao vlasnike kućnih ljubimaca koji su željeli da poklone nekom svoje životinje jer nisu mogli više da se staraju o njima, što zbog sopstvene bolesti ili poslovnih obaveza.

Vlasnici kućnih ljubimaca su mislili da je Briton idealan čovjek kome bi povjerili svoje kućne ljubimce jer je zoolog sa prostranim imanje i vjerovali su da će im on obezbjediti srećan dom. Međutim, kada bi ga pitali kako su njihovi bivši kućni ljubimci, Briton im je odgovarao da su zdravi i srećni i slao stare fotografije, dok u stvarnosti te životinje su možda bile već mrtve.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije