Banjaluka

"OVO NIJE NIKAKAV PLIJEN" Amidžić odustao od mjesta predsjednika Komisije za finansije

Na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine grada, nakon cjelodnevne rasprave  formirana su sva radna tijela Skupštine koja će djelovati u narednom periodu.

"OVO NIJE NIKAKAV PLIJEN" Amidžić odustao od mjesta predsjednika Komisije za finansije
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Kao i tokom cijelog dana i ovo pitanje bilo je predmet duge rasprave  u kojoj  je prije svega PDP tražio “odgovarajuću zastupljenost”.

Poručivali da se radi o “nelogičnoj i nekorektnoj” situaciji da oni imaju 20 odsto učešča u Skupštini grada a 15 odsto u radnim tijelima gradskog parlamenta.  Tvrdili su da SNSD ima oko 30 odsto udjela u Skupštini a  40 odsto zastupljenosti u rukovodećim pozicijama komisija i odbora. Osim toga tvrdili su  da su dobili mjesta u najmanje važnim radnim tjelima.

U jednom momentu se za riječ javio odbornik SNSD-a Srđan Amidžić koji je rekao da odustaje od mjesta predsjednik Komisije za budžet i finansije .

 – Da bi se te stvari otkočile povlačim. Kolege iz PDP trebaju da imenuju osobu za koju oni smatraju da će taj posao moći obavljati na najbolji mogući način. Svi odbornici bez obzira na partiju iz koje dolaze trebaju poslati takvu poruku da je grad živ organizam i da dok mi ovdje zasjedamo odvijaju se procesi koji ne mogu da trpe – kazao je Amidžić.

Dodao je da je član komisije Dragan Milanović (PDP) te da bi on kao, “kolega iz privrede   mogao da preuzme taj posao”.

– Moramo poslati poruku da ovo nije nikav plijen. Ako je to cijena, da se stvari pokrenu, to je apsolutno najmanja moguća cijena što nisam predsjednik jedne komisije – naveo je on.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je za razliku od prethodnih diskusija pohvalio ovaj potez Amidžića.

– Ako jedna stranka ima određeno učeće u gradskom parlamentu onda treba u istoj mjeri biti zastupljena i u radnim tijelima . Oni su u tom segmentu prihvatili zdrav razum i to je put kojim se treba kretati Skupština –naveo je Stanivukovići dodao da je ovaj gest Amidžića važna poruka.

Prihvati notifikacije