Svijet

"Ovo nije samo moje mišljenje" Džordž Kluni pozvao Bajdena DA ODUSTANE OD KANDIDATURE za izbore

Američki glumac i pristalica Demokratske stranke Džordž Kluni pozvao je danas američkog predsjednika Džoa Bajdena da odustane od kandidature za reizbor.

Džordž Kluni
FOTO: FABIAN STRAUCH/EPA

Kluni je u članku Njujork tajmsa naveo da voli Bajdena, ali je ocijenio da bi Demokratska stranka izgubila predsjedničku trku, kao i svaku kontrolu u Kongresu sa Bajdenom kao kandidatom.

– Ovo nije samo moje mišljenje. Ovo je mišljenje svakog senatora i člana Kongresa i guvernera s kojima sam razgovarao nasamo – istakao je Kluni, prenio je AP.

Džordž Kluni je bio domaćin nekoliko skupova u Holivudu za prikupljanje sredstava, uključujući i za Bajdena prošlog mjeseca.

Pročitajte još

Novi kandidat za predsjednika

Kluni je rekao da bi Demokratska stranka trebalo da izabere novog kandidata za predsjednika na svojoj konvenciji sljedećeg mjeseca, ocijenjujući da bi stranka na taj način pridobila birače.

džo bajden
FOTO: SAMUEL CORUM / POOL/EPA

Bajden se već suočava sa povećanim pritiskom unutar svoje stranke da se povuče iz trke za reizbor za predsjednika nakon što je doživio debakl tokom televizijske debate sa republikanskim predsjedničkim kandidatom Donaldom Trampom prošlog mjeseca, prenio je portal Hil.

Bajden je rekao da namjerava da ostane u trci i u ponedjeljak je ponovo odbacio pozive da odustane u pismu demokratama u Kongresu, pozivajući ih da se ujedine iza njegove kandidature.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu