Svijet

"Ovo se neće riješiti izvinjenjem" Moskva uputila protestnu notu Americi nakon što je Bajden nazvao Putina "ludim ku*kinim sinom"

Moskva je uputila ''snažnu protestnu notu'' američkom Stejt departmentu zbog uvredljivih izjava predsjednika SAD Džozefa Bajdena na račun ruskog predsednika Vladimira Putina, saopštio je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.

"Ovo se neće riješiti izvinjenjem" Moskva uputila protestnu notu Americi nakon što je Bajden nazvao Putina "ludim ku*kinim sinom"
FOTO: SAMUEL CORUM/EPA

Uputili smo snažnu protestnu notu zbog nečuvene prirode i neprihvatljivosti uvreda američkog rukovodstva na račun ruskog predsjednika – saopštio je Antonov, prenosi RIA Novosti.

On je istakao da je malo vjerovatno da će se trenutna situacija riješiti jednostavnim izvinjenjima, ocjenjujući da SAD to neće ni učiniti.

“Neprihvatljiva retorika”

Prema njegovim riječima, “Bajdenova neprihvatljiva retorika pokazuje nemoć i nedostatak zdravog razuma u politici prema Rusiji”.

Pročitajte još

– Čini se sve da se Rusija isprovocira da preduzme emotivne korake odmazde. Očigledno je da bezobrazluk, psovke, nepristojne izjave ne služe jačanju strateške bezbjednosti koja je tako neophodna svijetu u sadašnjim istorijskim uslovima – rekao je on.

Američki predsjednik Džozef Bajden nazvao je juče ruskog predsjednika Vladimira Putina “ludim kučkinim sinom”, navodeći da zbog njega i drugih uvijek mora da se brine o mogućem nuklearnom sukobu, iako su, kako je naveo, klimatske promjene egzistencijalna prijetnja za čovječanstvo.

Putin: I dalje ćemo sarađivati

Putin je na to reagovao rekavši da je to adekvatna reakcija šefa Bijele kuće.

– Rekao sam da ćemo sarađivati sa bilo kojim predsednikom, ali vjerujem da je za nas, za Rusiju, Bajden poželjniji. I, sudeći po ovome što je rekao, potpuno sam u pravu, jer je ovo adekvatna reakcija na ono što je rečeno sa moje strane – rekao je Putin.

Bajden je i ranije u javnosti koristio uvredljivi izraz “kučkin sin”, pa je tako u januaru 2022. godine nazvao izvještača Foks njuza iz Bijele kuće.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije