Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

„OVO SE TREBALO DESITI PRIJE 10 DANA“ Stanivuković o zarazi i zatvaranju fabrike „Bema“ (VIDEO)

Banjaluka
Autor:

Foto:Draško Stanivuković/YouTube/Screenshot

Fabrika obuće “Bema” Banjaluka danas je zaustavila proizvodnju na preporuku Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka, nakon što je utvrđeno da su dvije radnice zaražene virusom korona.

Potvrdio je ovo tehnički direktor ove fabrike, Marinko Umičević, te dodao da je sinoć od Štaba dobio informaciju da su dvije radnice iz Laktaša, koje su već 12 dana na bolovanju i nisu bile u kontaktu sa drugim radnicima “Beme”, pozitivne na virus korona.

Fabrika je zatvorena do 20. aprila, a povodom svega toga oglasio se i narodni poslanik PDP, Draško Stanivuković, ističući da je na sve ovo upozorio prije nekoliko dana.

– Obustavljen je rad fabrike, ali put do ove istine, koja koristi svima nama, je bio dug i trnovit. Dobili smo tri krivične prijave, pritvor od preko 24 sata, niz tekstova koji kažu da širimo paniku. Čak i juče kada smo rekli da postoje zaražene osobe, rekli su da lažemo – rekao je Stanivuković.

Stanivuković, koji danima obilazi ovu fabriku, i upozorava na mogućnost zaraze zbog velikog broja ljudi, kaže da je ovo trebalo da se desi prije 10 dana.

– Tada ne bi bile zaražene dvije osobe i tada ovo ne bi bio potencijalni klaster. Sve ovo što radim nije protiv radnih mjesta, ovo je za radna mjesta, prije svega za zdravlje – rekao je on, dodajući da na ovakve stvari upozorava na ovaj način, jer nije u mogućnosti da to uradi u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Stanivuković je ranije snimao i upozoravao na uslove u kojima radnici ove fabrike rade, ističući da se ne poštuju izrečene mjere,  međutim, Umičević je medijima rekao da su na kapiji uvelim mjerenje temperature, te da svi sa temperaturom većom od 37.02 nisu mogli ući u fabriku, ističući da se nada da niko više od radnika nije inficiran.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO