Zabava

OVO SU DJECA TOME ZDRAVKOVIĆA Kćerka Žaklina živi u Holandiji, a Aleksandar je isti pjevač (FOTO)

Legendarni pjevač Toma Zdravković ostavio je iza sebe dvoje djece - kćerku Žaklinu i sina Aleksandra.

OVO SU DJECA TOME ZDRAVKOVIĆA Kćerka Žaklina živi u Holandiji, a Aleksandar je isti pjevač (FOTO)
FOTO: YOUTUBE

Toma se četiri puta ženio, a kćerku Žaklinu dobio je iz braka sa Olgicom. Njih dvoje su se vjenčali 1963. godine, ali brak nije dugo trajao. U toj ljubavi rodila se Žaklina koja je Tomino prvo dijete, a danas živi u Holandiji i mama je dva dječaka, a za Srbiju je vežu uspomene na čuvenog oca.

FOTO: MILICA ŠTULOVIĆ / RAS SRBIJA
FOTO: MILICA ŠTULOVIĆ / RAS SRBIJA

– Živjela sam jedan period mog života, kratak, sa njim i kad je umro, bila sam jako, jako tužna. Živiš sa činjenicom da je on dio tebe, da postoji u meni, u mom bratu, u pjesmama, u drugim ljudima kojima je dao lijepa osjećanja – svojevremeno je ispričala Žaklina.

Iz drugog braka sa Gordanom Zdravković Toma je dobio sina Aleksandra.

On danas živi u Torontu, gdje su se njegovi roditelji i upoznali. Gordana i Aca bili su uz pjevača do posljednjeg dana.

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

– Kad saznaju čiji sam sin, prvo me pitaju kako sam odrastao uz njega. Nekada sam se predstavljao kao Aleksandar Saša, da bih izbjegao teret prezimena Zdravković. Bio sam premlad kada je umro, tek kasnije sam shvatio koliko on znači za muziku i za druge ljude i šta je ostavio iza sebe. Tek sa svojih 16-17 godina, kada sam počeo da se zaljubljujem, počeo sam da shvatam njegove pjesme. Umjesto u park nekad sam sa njim išao u kazino. Vidio sam mnoge stvari mnogo mlad. Nisam ni znao šta se dešava oko mene – rekao je jednom prilikom Aleksandar, podsjeća Blic.

Prihvati notifikacije