Hronika

Ovo su uhapšeni huligani: Otkriveni identiteti osumnjičenih za napad na roditelje iz Srbije

U Tužilaštvo Kantona Sarajevo je predato 10 osoba osumnjičenih za napada na grupu roditelja iz Beograda na Ilidži.

Ovo su uhapšeni huligani: Otkriveni identiteti osumnjičenih za napad na roditelje iz Srbije
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako se saznaje iz izvora bliskih Tužilaštvu KS uhapšeni su: Baltić Eldar, Tahirović Aldin, Demir Haris, Hodžić Ensar, Omeragić Belmin, Hadžić Armin, Bešić Eldar, Hasanović Benjamin, Podrug Mersid i Kukić Sedin.

Uhapšeno deset osoba

Kako su ranije saopštili iz MUP KS prvo su sinoć uhapšene četiri osobe i to: E. B. rođen 2003.g. nastanjen na području opštine Novi grad Sarajevo, A. T. rođen 1996.g. nastanjen na području opštine Ilidža, H. D. rođen 1995.g. nastanjen na području opštine Ilidža i E. H. rođen 2000.g. nastanjen na području opštine Vogošća.

Pročitajte još

Nakon toga je danas uhapšeno još šest osoba i to: A. H. rođen 2002.g., B. O. rođen 2002.g., E. B. rođen 2003.g., B. H. rođen 2001.g., M. P. rođen 2001.g. i S. K. rođen 2002.g., svi iz Sarajeva.

Nasilničko ponašanje

Oni se terete za krivično djelo “Nasilničko ponašanje”.

Podsjećamo, sinoć je za vrijeme međunarodnog dječjeg fudbalskog turnira napadnuta grupa roditelja dječaka koji su igrali za FK Zvezdara iz Beograda u hotelu gdje se održavao turnir, a nakon što su roditelji napustili hotel grupa ih je pratila te je tom prilikom jedan roditelj izboden, piše Avaz.

On je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije