Gradovi

OVO SU USLOVI PRIJAVE Raspisan konkurs za dodjelu stipendija studentima u Istočnom Sarajevu

Gradska uprava Istočno Sarajevo raspisala je konkurs za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2022/23 godinu za šta je u gradskom budžetu izdvojeno 80.000 KM.

OVO SU USLOVI PRIJAVE Raspisan konkurs za dodjelu stipendija studentima u Istočnom Sarajevu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Raspisan je konkurs za studente treće i viših godina prvog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama, kao i konkurs za studente drugog i trećeg ciklusa studija.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti sa stalnim prebivalištem na području grada Istočno Sarajevo, saopšteno je iz gradske uprave.

Studenti prvog ciklusa studija koji konkurišu za dodjelu stipendije moraju da imaju položene ispite iz prethodne godine studija sa najmanjom prosječnom ocjenom 8.00, dok studenti koji imaju prosjek ocjena veći od 9.00, a korisnici su opštinske stipendije, mogu biti korisnici i gradske stipendije.

Pročitajte još

Visina stipendije za prvi ciklus studija iznosi 120 KM i isplaćuje se deset mjeseci, dok će prilikom odabira kandidata koji budu konkurisali za stipendiju za drugi i treći ciklus studija, prednost imati oni kandidati koji se nalaze u naučno-nastavnom procesu.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici grada Istočno Sarajevo (www.gradistocnosarajevo.net).

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije