Digitalna Srpska

OZBILJNE AMBICIJE Njujork želi postati svjetska prijestolnica vještačke inteligencije

Njujork ima ambiciju da zasjeni Silicijumsku dolinu i postane globalni centar za vještačku inteligenciju.

vjestacka inteligencija
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

“Velika jabuka” planira da iskoristi svoje prednosti u sektorima poput finansija, prava, komunikacija i zdravstva kako bi ubrzala usvajanje i komercijalizaciju generativnih AI tehnologija.

Njujork je spreman da zauzme centralno mjesto u areni vještačke inteligencije sa predstojećom “Tek vik “, koja počinje 16. oktobra. Ova sedmica će obuhvatiti 370 različitih događaja, od specijalizovanih poput “AI spid dejtinga” do okupljanja latino startapa, agenda je osmišljena tako da čvrsto uspostavi tehnološku zajednicu Njujorka.

Pročitajte još

Inicijativa za postavljanje Njujorka kao epicentra za AI dobila je značajnu podršku od lidera u industriji.

Saket Šrivastava, glavni informatički direktor u Asani, naglasio je značaj angažovanja kupaca u usvajanju generativne vještačke inteligencije.

Džuli Samjuls, izvršni direktor Tech:NYC, ističe da Njujork nudi optimalno okruženje za “primjenu, komercijalizaciju i skaliranje transformativne AI tehnologije”.

Njujork je nedavno bio žarište za inovacije u vještačkoj inteligenciji i značajne tehnološke događaje. U proteklom mjesecu Majkrosoft je pokrenuo svoj Kopilot proizvod, Gugl je održao svoj godišnji događaj “Mejd baj Gugl “, a LinkedIn je prikazao svoju viziju vještačke inteligencije, piše Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije