Društvo

PACIJENT POKUŠAO SAMOUBISTVO “Odbijao terapiju, pokidao sve što mu je priključeno”

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević je danas prokomentarisao slučaj pacijenta pozitivnog na koronu koji je pokušao samoubistvo, rekavši da se radi o osobi koja je iz Leskovca.

PACIJENT POKUŠAO SAMOUBISTVO “Odbijao terapiju, pokidao sve što mu je priključeno”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U leskovačku kovid-bolnicu poslat iz Beograda kao pozitivan na kovid 19.

– Radi se o osobi koja je fizički dosta krupna i jaka, pritom ima psihijatrijsku dijagnozu. On je odbio da bude liječen, bio je agresivan i pobjegao je iz bolnice. Mi smo slučaj prijavili policiji i oni su ga našl i vratila nazad u kovid-bolnicu. S obzirom na to da ima težu sliku korone, priključen je na kiseonik, ali je on i dalje odbijao bilo kakvu terapiju, pokidao je sve što mu je priključeno, polomio ogledalo i isjekao se na više mjesta, između ostalog i po vratu – kaže Dimitrijević.

– Tu je morala da dolazi i hirurška ekipa, kako bi ga sanirala. Taj slučaj je uznemirio i ostale pacijente. Uz sve probleme smo mu omogućili i da ima zasebnu sobu, angažovano je deset osoba da bi njega smirili i spasli. Pritom je važno i to da je on pozitivan, pa je dodatni problem stvarala i mogućnost da on zarazi nekoga ko pokušava da mu pomogne.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Dimitrijević kaže da nemaju zdravstvene podatke o toj osobi.

– Izgleda da je radio u Beogradu, odakle je i došao kao kovid-pozitivan, odnosno već je imao pozitivan rezultat na testu. Trenutno je smješten na odjeljenje, pod lijekovima, smiren je, ali mu je jako loša zdravstvena situacija što se tiče kovida, ima obostranu upalu pluća, pa je stavljen na respirator.

Dimtirijević kaže da među ostalim pacijentima nema problema, da je dobra saradnja između pacijenata i ljekarskog i svakog drugog osoblja. Među uposlenicima Opšte bolnice ima 60-ak oboljelih od virusa kovid-19.

– To, srećom, nije veliki broj s obzirom na broj uposlenih. Oni su kod kuće kući u izolaciji i imaju lakšu kliničku sliku, prenosi Telegraf.