Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PAKLENI PLAN Muškarac planirao GAZITI LJUDE KOMBIJEM kod Vašingtona, ali je SPRIJEČEN

Svijet
Autor:

Foto: Twitter screenshot

Rondel Henri iz Merilenda namjeravao je počiniti teroristički napad na Nacionalnu luku u blizini Vašingtona, a u napadu je želio koristiti ukradeni kombi i taktiku kojom ga je inspirisala islamska zajednica.

– Želio sam samo nastaviti voziti, nisam htio zaustaviti kombi – pričao je Henri o svom planu, prenosi RT.

Ovaj 28-godišnjak planirao je ukrasti vozilo i s njim gaziti pješake. Uhapšen je 28. marta u Merilendu, a kod njega je pronađen kombi koji je planirao koristiti. Kombi je ukraden iz Virdžinije samo nekoliko dana ranije.

Federalni delegati kažu kako je Henri gajio mržnju prema ne-muslimanima zadnje dvije godine, te kako je inspirisan video snimcima terorista koji su ranije vršili napade. Posebno ga je inspirisao teroristički napad u Nici gdje je kombijem ubijeno 86, a ranjeno 450 osoba.

Henrijeva prva meta napada bio je Međunarodni aerodrom u Virdžiniji gdje je odvezao ukradeni U-Haul 27. Marta, ali je odustao nakon samo dva sata jer nije mogao proći aerodromsku bezbjednosni rampu. Zatim se odvezao u Nacionalnu luku gdje je provalio u jedan od brodova u kojem je i prespavao. Uhapšen je odmah narednog jutra.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO