Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PALATA BIJESNA Kraljevska porodica se distancirala od Megan i Harija zbog odluke da TUŽE TABLOIDE

Zabava
Autor:

Foto: Profimedia/RAS Srbija

Pravna ofanziva koju su princ Hari i njegova supruga Megan prije nekoliko dana preduzeli protiv britanskih tabloida bez sumnje je bez presedana. No, prema izvještajima Ričarda Palmera koje je objavio na svom Tviter profilu niko u kraljevskoj porodici nije zadovoljan odlukom da Vojvoda od Saseksa tuži tabloide.

– Trenutno u kraljevskoj porodici niko ne podržava Megan i Harija, pa čak ni zaposlenici mladog bračnog para, a sve zbog njihovih postupaka – napisao je i dodao kako su brat i otac princa Harija bjesni zbog ove odluke dodavši:

– Princ Čarls se distancirao se od njih. Pored svega ovoga Hari nije obavjestio svoju porodicu o ovakvim izjavama te pokretanju tužbe protiv novinara – napisao je, no još uvijek nije poznato odakle je Palmer dobio ove informacije.

Podsjećamo, kada je Hari, stariji član britanske kraljevske porodice i šesti u liniji za nasljeđivanje trona, podnio tužbe protiv vlasnika najpopularnijih tabloida; San i Dejli Mejl zbog navodnog prisluškivanja njegovog telefona, što je potvrdila i Bakingemska palata, postalo je jasno da su stvari izmakle kontroli i da se nešto ozbiljno dešava. Svemu ovome treba dodati i tužbu koju je Megan, odnosno njen pravni tim podnio dok je sa suprugom i sinom bila na turneji po Africi, protiv Mejl on Sandej zbog nedozvoljenog objavljivanja privatnog pisma koje je poslala svom ocu.

– Harry je već ranije upozoravao da neće dozvoliti da se Meghan maltretira kao njegova majka Diana – piše Le Point.

– Nažalost, moja je žena postala jedna od najnovijih žrtava britanske tabloidne štampe koja pokreće kampanje protiv pojedinaca bez razmišljanja o posljedicama, bezobzirna kampanja koja je eskalirala prošle godine tokom trudnoće i u vrijeme odgoja našeg novorođenog sina. Dolazi trenutak kada se treba suprotstaviti takvom ponašanju, jer ono uništava ljude i uništava živote.

Ovakva izjava, kaže Peni Džunior, autorica biografije princa Harija, mnogo je više od svega što je ikada vidjela od nekog člana kraljevske porodice.

(Azra)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO