Svijet

PALATI SE NEĆE SVIDJETI Objavljen dramatični trejler za intervju princa Harija i Megan sa Oprom (VIDEO)

Princ Hari otkrio je voditeljki Opri Vinfri da se plašio “ponavljanja istorije” te priznao da je bilo “nevjerovatno teško” napustio britansku kraljevsku porodicu, kako se vidi u najavi intervjua za koji se već očekuje da će uzdrmati javnost.

PALATI SE NEĆE SVIDJETI Objavljen dramatični trejler za intervju princa Harija i Megan sa Oprom (VIDEO)
FOTO: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA

Trudna Megan Markl bila je tiha na kratkom klipu dok je sjedila sa rukom položenom na stomaku, ali Opra ju je potom upitala kako je otkrila da je život u kraljevskom okruženju “skoro za ne preživjeti”.

-“Skoro za ne preživjeti” zvuči kao da je došlo do prelomne tačke… Da li ste bili tihi ili su vas ućutkivali? – upitala je voditeljka.

Kako piše “Dejli mejl”, Opra je djelovala iznenađena iskrenošću para tokom intervjua od 90 minuta.

– Rekli ste neke prilično šokantne stvari – prokomentarisala je.

U “tizeru” od 30 sekundi Hari je rekao da mu je “laknulo” što se otvara sa Megan pored sebe i dodao da “ne može da zamisli kroz šta je njegova majka prošla kad je sama bila u tom procesu toliko godina unazad”.

– Bilo je to nevjerovatno teško za nas, ali bar smo imali jedno drugo – istakao je princ.

Najava intervjua samo će uvećati strahove Bakingemske palate da će intervju o takozvanom Megzitu biti “bez kočnica”. Nedavno je britanska kraljica Elizabeta II objavila da je odluka para o napuštanju porodice definitivna, nakon čega su joj Hari i Megan poručili da je javna služba “univerzalna”.

Njihovo odvraćanje kraljici razbjesnilo je Harijevog brata, princa Vilijama, navodi “Dejli mejl”, dodajući da je način na koji je par zasjenio palatu i kraljicu intervjuom sa Oprom takođe izazvao bijes i doveo do objave da će oni izgubiti svoje kraljevske titule.

Oprina prijateljica Gejl King je rekla ranije da je voditeljka nazvala svoj intervju sa Harijem i Megan “najboljim koji je ikad uradila”. King je takođe otkrila da je Opra dobila dozvolu da pita Harija i Megan “šta god želi” i da tokom intervjua “ništa nije van granica”.

U ponedjeljak je objavljeno da je kraljica snimila obraćanje koje će se emitovati na BBC-u prije intervjua sa parom. Intervju će biti emitovan na CBS-u u 20 sati uveče 7. marta, piše Blic.