Društvo

PALE PRVE SMJENE Fejzić i Šabanović zbog korona žurke razriješeni dužnosti

Pale su i prve smjene nakon što je objelodanjena žurka na kojoj su prisustvovali državni ministar, sarajevski doktori i muzičari.

PALE PRVE SMJENE Fejzić i Šabanović zbog korona žurke razriješeni dužnosti
FOTO: D.Ć./KLIX/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
Nihad Fejzić

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Rusmir Mesihović jutros je razriješio dužnosti doktora Nihada Fejzića iz članstva u Naučnom tijelu Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane korona virusom, piše Klix.

Šef Klinike za abdominalnu i opštu hirurgiju na Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Jusufu Šabanoviću nakon korona žurke u sarajevskom “Golf klubu” razriješen je dužnosti sa ove funkcije, potvrdila je za Radiosarajevo.ba direktorka KCUS-a Sebija Izetbegović.

Pročitajte još

U pitanju je rođendanska proslava hirurga Jusufa Šabanovića, koju je slavio zajedno sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Stašom Košarcem, doktorom i dekanom Veterinarskog fakulteta Nihadom Fejzićem, estradnim umjetnicima Halidom Bešlićem, Harijem Varešanovićem, Šerifom Konjevićem, Semirom Cerićem Koketom, Slađanom Mandić, kao i biznismenom Zijadom Blekićem.

Cijeli zabavu svojim Instagram fanovima prenosila je pjevačica Slađana Mandić, a nakon dolaska policije korona žurka je završena, a prisutni su dobili prekršajne naloge.

Ostavke onih koji su na funkcijama poput hirurga Šabanovića, ministra Košarca i dekana Fejzića tražili su iz Naše stranke i PDP-a, a slavljeniku već prijeti suspenzija, jer je na ovaj način ugrozio živote i zaposlenih i pacijenata.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije