Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PAO DOBOJLIJA Spid obogaćen kofeinom i kreatinom prodao istražiocima, ide na ROBIJU TRI GODINE

Hronika
Autor:

Foto: MUP RS/RAS Srbija

Okružni sud u Doboju osudio je Milana Mitrovića iz Doboja na tri godine zatvora zbog neovlaštene proizvodnje i prodaje opojne droge.

On je s dvojicom kolega uhapšen u junu ove godine u akciji kodnog naziva “Teatar” koju je proveo MUP RS, a u kojoj su pronađene veće količine droge i eksploziv.

Kako se navodi u presudi, Mitrović se tereti da je u periodu od marta do 18. juna 2019. godine putem telefona dogovarao nabavku i prodaju droga spid, kokain i canabbis čiji je sadržaj bio “obogaćen” materijama kofein i kreatin kako bi se pojačalo dejstvo.

“Pao” je nakon što je više puta prodao drogu prikrivenim istražiocima s kojima se sastajao u motelu na magistralnom putu Doboj – Sarajevo, na benzinskoj pumpi u blizini uključenja na autoput Doboj – Banjaluka i u još jednom objektu u Doboju.

Istražiocima je prodao oko 100 grama spida po cijeni od 800 KM, 549.566 grama spida po cijeni od 4.000 KM, a ponudio im je i kokain izuzetne čistoće. Nabavku droge je dogovarao s Anđelkom M. i Kristijanom M. te je s njima dijelio novac.

Foto: EUROBLIC / RAS SRBIJA

Anđelko i Kristijan, koji su takođe optuženi u ovom predmetu, 18. juna su u mjestu Kaakaj kod Zvornika od NN osobe preuzeli 12 paketa sa suvim vrhovima cvijeta kanabisa koje su spakovali u crnu torbu i na savjet Mitrovića vozili se lokalnim putem prema Doboju kako bi zaobišli policiju.

Kada su stigli pred njegov stan opkolila ih je i pretresla policija te su od njih oduzeti spid, kokain, torba s kanabisom, 1.730 evra, 1.163 KM i oko 6.000 dinara koji potiču iz ovih krivičnih djela, te kofein i kreatin, predmete za vaganje i pakovanje droge, četiri pakovanja vojnog brizantnog eksploziva od 2,20 kilograma.

U istom pretresu oduzeli su od Mitrovića spid. Okružni sud u Doboju proglasio ga je krivim za neovlaštenu kupovinu, držanje i prodavanje droge.

U izrečenu kaznu mu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 18. juna do 9. oktobra ove godine. Do drugostepene presude on je na slobodi.
Presudom mu je naređeno i oduzimanje telefona sa SIM karticama te 1.800 KM.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO