Svijet

PAR IZ PAKLA Muškarac i njegova djevojka (18) ubili petoro ljudi, među kojima i DVOJE DJECE

Areli Agire Avilez (32) i njegova devojka Darlin Vulf (18) prošle nedjelje su optuženi za ubistvo s predumišljajem po još dvije tačke optužnice, nakon što su 2018. optuženi za ubistvo njegove bivše supruge Marije Kalderon Martinez i njeno dvoje djece.

PAR IZ PAKLA Muškarac i njegova djevojka (18) ubili petoro ljudi, među kojima i DVOJE DJECE
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kako je saopštila kancelarija šerifa okruga Aleksander, u Sjevernoj Karolini, a prenio Hikori dejli rekord, Avliez i Vulf uhapšeni su u junu 2019. i optuženi po tri tačke optužnice, za ubistvo Marije Kalderon Martinez i njeno dvoje djece Anhela Pačeka (11) i Amerike Pačeko (12).

Tijela djece nađena su u kući Martinezove koja je izgorila u požaru. Tijelo majke je nađeno u izgorjelom pikap vozilu u Ričmondu (Virdžinija), a identifikovano je ranije ove godine. Sada su identifikovani ostaci još dvije osobe nađene u vozilu: njenog dečka Huana Karlosa Mendeza Penje (33) i prijatelja Luisa Fernanda Sančeza (36).

– Opisao bih to kao masovno ubistvo – rekao je šerif Kris Bouman za WBTV, komentarišući istragu.

Avilez i Vulf su optuženi i za podmetanje požara. Avilez je ranije optužen za silovanje petnaestogodišnjeg djeteta, a, kako se vjeruje, Vulf je bila žrtva.

Par se nalazi u Zatvoru Okruga Aleksander, bez mogućnosti oslobađanja uz kauciju, piše Blic.