Hronika

PARFIMERIJA U PLAMENU Bacili molotovljev koktel na radnju i UMALO ZAPALILI DVIJE ŽENE (VIDEO)

Policija u Novom Sadu uhapsila je D.M. (39) i D.M. (36) iz Šapca, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

PARFIMERIJA U PLAMENU Bacili molotovljev koktel na radnju i UMALO ZAPALILI DVIJE ŽENE (VIDEO)
FOTO: NSUZIVO.RS/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Sumnjiče se da je 3. avgusta ove godine D.M. (39) koristeći zapaljivu tečnost izazvao požar u parfimeriji “Tiffany shop” u Primorskoj ulici u Novom Sadu, a da ga je D.M. (36) dovezao na lice mjesta, piše Blic.

Obojica su zadržana do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, Osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

U trenutku incidenta, u parfimeriji su bile radnice koje su neposredno nakon požara ispričale da se “sve desilo u sekundi”.

Radnica Bojana Mikalački koja je u tom momentu izlazila iz magacina prvo što je pomislila je kako što prije mora izvući sebe i koleginicu Svjetlanu iz trgovine, jer je vatra već krenula da guta sve pred sobom.

– Izlazila sam iz magacina nešto pred zatvaranje radnje kada sam čula eksploziju. Vidjela sam plamen i potrčala njemu te sam naletjela na mladića, odnosno kako mi je odmah bilo jasno, napadača. Nosio je masku, ali djeluje mi da je bio veoma mlad. Još je stajao u radnji. To je sve trajalo nekoliko sekundi. U svom tom šoku bilo mi je jedino bitno da prvo pozovem Svjetlanu koja je bila izašla u drugu prostoriju, u toaletu, bojala sam se da će ostati unutra i da će se ugušiti ili izgorjeti – rekla je Bojana.

Svjetlana je čula Bojanu i ubrzo su istrčale napolje te zatekle napadača ispred prodavnice. On je u tom trenutku, kako kažu, krenuo da beži ka jednom automobilu koji ga je čekao nekoliko metara dalje od raskrsnice gdje se nalazi “Tiffany”.