Društvo

Patrijarh Porfirije nakon posjete Banjaluci "Da Bog svima podari mir, radost i međusobno razumijevanje" (FOTO)

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Milorad Dodikom da se moli Bogu da podari svim ljudima koji ovdje žive mir, radost i međusobno razumijevanje.

Milorad Dodik, patrijarh Porfirije i vladika Jefrem
FOTO: SRNA

Patrijarh Porfirije je poslije sastanka u Vladičanskom dvoru u Banjaluci, kojem su prisustvovali vladika banjalučki Jefrem i bihaćko-petrovački Sergije, izjavio da realnost ljubavi Božije prema čovjeku postaje nada, vjera i realnost, te bića čini dostojnim vječnosti.

– Otuda smo se sabrali duhovnim povodom u Republici Srpskoj na više strana i imali blagoslov da se sretnemo ovde kod vladike u duhu, ljubavi i radosti praznika Vaskrsenja Hristovog. Moleći se Bogu da Gospod podari svim ljudima koji ovde žive mir, radost, međusobno razumevanje svakom čovjeku i njegovoj porodici – rekao je patrijarh Porfirije novinarima.

Milorad Dodik, patrijarh Porfirije i vladika Jefrem
FOTO: SRNA
Milorad Dodik, patrijarh Porfirije i vladika Jefrem
FOTO: SRNA
Patrijarh Porfirije i vladika Jefrem
FOTO: SRNA

On je naveo da sve ove vrijednosti mogu postati realnost i na globalnom planu tek onda kada njegujemo u svojoj duši i svome domu te vrijednosti.

– Kada su supružnici spremni da traže oproštaj, da praštaju, spremni su da vide smisao svoga postojanja jedno u drugome. Što se odnosi na supružnike važi i za odnos između roditelja i djece, komšija, srodnika, i onda sve do kosmičke ljubavi koja jeste sadržana u ličnosti Hristovoj koja dolazi među nas – naglasio je patrijarh Porfirije.

Pročitajte još

Patrijarh srpski poželio je srećan praznik i Nedjelju mironosica, za koje je rekao da su apostoli prije apostola.

– Da Bog da se se što prije vidimo i ovdje i na svakom mjestu u radosti, ljubavi i miru. Živjeli na mnogo godina – dodao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh srpski jutros je u Mrkonjić Gradu osveštao obnovljeni Hram Rođenja Presvete Bogorodice koji je teško oštećen u posljednjem ratu 1995. godine, kada ga je granatirala hrvatska vojska.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije