Gradovi

Patrijarh Porfirije stigao u Istočno Sarajevo: Sa načelnicima o izgradnji hramova

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je u pratnji mitropolitat dabrobosanskog Hrizostoma u Istočno Sarajevo gdje su ga dočekali gradonačelnik Ljubiša Ćosić i načelnici šest gradskih opština.

Patrijarh Porfirije stigao u Istočno Sarajevo: Sa načelnicima o izgradnji hramova
FOTO: SRNA

Patrijarha i mitropolita dočekali su načelnici Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić, Pala Boško Jugović, Trnova Dragomir Gagović, Istočne Ilidže Marinko Božović, Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović i Sokoca Milovan Bjelica, kao i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa ovog područja.

Sastanak patrijarha i domaćina je počeo, a najavljeno da će Ćosić i načelnici razgovarati sa srpskim patrijarhom o završetku izgradnje sabornog hrama na Palama, početku izgradnje sabornog hrama u Istočnom Novom Sarajevu, te o brojnim temama koje bi trebalo da opredijele razvoj Istočnog Sarajeva.

Nakon sastanka je planirano da patrijarh sa mitropolitom prošeta do Trga Srbije i obrati se građanima Istočnog Sarajeva.

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije jutros je služio svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Patrijarh boravi u dvodnevnoj posjeti Mitropoliji povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe NJegovog visokopreosveštenstva mitropolita Hrizostoma.

Prihvati notifikacije