Društvo

PAŽLJIVO VOZITE U kotlinama smanjena vidljivost zbog magle, a na ovim dionicama mogući odroni

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a iz Auto-moto saveza Srpske vozačima skreću pažnju na moguće odrone na dionicama u usjecima, te u kotlinama na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

PAŽLJIVO VOZITE U kotlinama smanjena vidljivost zbog magle, a na ovim dionicama mogući odroni
FOTO: SRPSKAINFO

S ciljem preduzimanja bezbjednosnih mjera povodom održavanja komemorativnog skupa u Potočarima u utorak, 11. jula, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju u subotu, 8. jula, na putnom pravcu Caparde-Oraovac od 9.00 do 15.00.

Zabrana se odnosi i na dionicu magistralnog puta Drinjača-Milići u nedjelju, 9. jula od 15.00 do 22.00, te u ponedjeljak i utorak, 10. i 11. jula od 00.00 do 24.00 na dionicama magistralnih puteva Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-Mel Luke i Konjević Polje-Bratunac, te regionalnih puteva Drinjača-Bratunac, Bratunac-Srebrenica i Srebrenica-Zeleni Jadar.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici regionalnog puta Crkvina-granica Republike Srpske-FBiH Ledenice zbog istražnih radova za potrebe izrade projekta auto-puta Vukosavlje-Brčko, kao i na dionici regionalnog puta Obudovac jedan-granica Srpske-FBiH Tramošnica.

Zbog sanacije magistralnog puta, na dionici Kozarska Dubica-Prijedor, u Ulici kralja Aleksandra u Prijedoru, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, a izmijenjen je režim na dionici magistralnog puta Lamovita-Ivanjska zbog rekonstrukcije nadvožnjaka željezničke pruge.

Na Han Pijesku, na magistralnom putu Vlasenica-Sokolac, u toku je rehabilitacija puta, pa je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Bijeljina-Šepak u mjestu Pilica zbog radova saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom, uz moguće povremene kratkotrajne zastoje, kao i na dionici magistralnog puta Rogolji-Baraći.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog sanacije klizišta, kao i na dionici magistralog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje, u toku je rekonstrukcija puta, pa se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjena ima i na dijelu magistralog puta Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje).

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac, a izmjena ima i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.

Na regionalnom putu Podnovlje-Polje zbog deminiranja terena, kod deminerskog gradilišta “MSP Gornji Božinci”, biće privremenih obustava saobraćaja radnim danima od 8.00 do 15.00, do 14. jula.

Na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog sanacije klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen. Teretna vozila se preusmjeravaju na Jelah, a putnička na alternativne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Pročitajte još

Zbog sanacije kolovoza saobraćaj će se na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice, rejon Glinja, odvijati naizmjenično jednom trakom, uz povremene prekide.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH je zbog sanacionih radova na mostu Gorica, na auto-putu A-1, za saobraćaj zatvorena lijeva cijev tunela “1. mart” na dionici Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Još danas je zbog radova obustavljen saobraćaj na mostu na Ilidži (Stup-Blažuj) i preusmjeren kroz naselje Lužani od 6.00 do 15.00. Od 15.00 saobraćaj će se iz smjera Blažuja preusmjeravati kroz naselje Lužani, dok će se iz smjera Ilidže saobraćati preko mosta.

Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Granični prelaz Hadžin Potok-Bogovolja više nije otvoren za međunarodni saobraćaj putnika.

Otvoreni su pogranični granični prelazi Duži-Imotica, Čitluk-Jovića Most, Drinovci-Sebišna i Drinovačko Brdo-Slivno.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije