Politika

„PDP bi spajao izbore, a bolje bi bilo da se spoji sa zdravim razumom“ Dodik ismijao inicijativu opozicione stranke

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ni Kristijan Šmit ni stranci nisu pomogli PDP da napravi nešto na izborima jer ta stranka nema potencijal s obzirom na to da se vodi isključivo ličnim interesima.

Milorad Dodik
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

PDP bi spajao izbore, a bolje bi bilo da se spoji sa zdravim razumom, ako ga u takvoj plaćeničkoj partiji uopšte ima. S jedne strane njihova nekadašnja kandidatkinja dobija pohvale u OHR, a sa druge oni bi, navodno, da zaustave intervencionizam istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, čovjek ne zna da li je to konačan stav PDP „ili će sutra opet moliti Trojku da ih primi, kao da su podvojena ličnost”“.

Pročitajte još

Ako su ozbiljni u svojim namjerama, pozivam ih da u institucijama Srpske, na mjestu konačne odluke, pokažu svoj patriotizam, da se ostave svakodnevnih cirkusa i performansa za jednokratnu upotrebu – naveo je Dodik.

Narodna skupština jedino mjesto

On je ukazao da je Narodna skupština Republike Srpske jedino mjesto gdje se odlučuje, a da je PDP „do sada redovno bježao od te institucije onda kada su se donosile najvažnije odluke za Srpsku i bilo bi dobro da se bar jednom u svom političkom bitisanju drže onoga što pričaju“.

-Sada hoće ono što smo mi već odavno uradili, da li su ozbiljni – sumnjam, vidjećemo. A što se izbora tiče, ni Šmit ni stranci nisu vam pomogli, jer nemate potencijal da ikada napravite bilo šta, jer se vodite isključivo ličnim interesima i to je jedina istina. Zato vas SNSD pobjeđuje i pobjeđivaće svaki put na svakom pitanju kad se sretnemo – napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije