Politika

PDP O BOJKOTU SKUPŠTINSKE VEĆINE "Da li Ilić ispunjava Dodikova obećanja iz izborne noći"

Skupštinska većina koja blokira samu sebe – to je novi politički fenomen kojem danas svjedočimo u Gradu Banjaluka, saopšteno je danas iz PDP.

PDP O BOJKOTU SKUPŠTINSKE VEĆINE "Da li Ilić ispunjava Dodikova obećanja iz izborne noći"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Oni ističu da blokadu ne smije da trpe grad i građani Banjaluke.

Iz PDP upozoravaju da neodržavanje sjednice Skupštine grada, koju je bojkotovala skupštinska većina, a na kojoj je trebalo raspravljati o Nacrtu rebalansa budžeta Grada jeste uvod u blokadu u kojoj na kraju ispašta svaki čovjek koji živi u ovom gradu, a od kojih većinu ne zanimaju političke frustracije skupštinske većine predvođene SNSD.

– Obaveza predsjednika Skupštine grada jeste da sazove i održi skupštinu, a ne da istu bojkotuju, uz nemušte izgovore. Da li je moguće da je izgovor za neodržavanje sjednice nedovoljna komunikacija sa gradonačelnikom? Кomunicirati se može na samoj skupštini, mogu se uputiti kritike na Prijedlog rebalansa, može se amandmanski djelovati, ali sjednice moraju biti održavane – ističe se u saopštenju.

Iz PDP pitaju da li je predsjednik Skupštine grada ikada vidio da Vlada Republike Srpske održava maratonske sastanke sa poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske dok ne skroje budžet koji svima odgovara? Iako je drugačija situacija, gdje Vlada ima podršku skupštinske većine, u PDP ističu da čak da kojim slučajem imamo i manjinsku Vladu, skupštinska sala bi bila mjesto diskusije i komunikacije, a nikako kafenisanje po kabinetima.

– Jasno je da je današnji bojkot ispunjavanje „obećanja“ predsjednika Skupštine grada Banjaluka koji je ovakva dešavanja najavio još u avgustu, ali postavlja se pitanje da li Ilić sprovodi i „obećanja“ Milorada Dodika iz izborne noći kada je najavio osvetu Banjalučanima? Pozivamo na razum, na smirivanje tenzija i da se sjednica održi već sutra – navode u PDP.

Prihvati notifikacije