Politika

PDP podsjeća na istek roka “Srpska još nema svoju vojsku, UIO, VSTS i Agenciju za lijekove”

Partija demokratskog progresa (PDP) podsjeća na to da je danas istekao rok za vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj, što je vladajuća većina izglasala u zaključcima posebne sjednice 10. decembra prošle godine.

PDP podsjeća na istek roka “Srpska još nema svoju vojsku, UIO, VSTS i Agenciju za lijekove”
FOTO: PDP

U saopštenju za javnost, iz PDP ističu da uprkos isteku roka Republika Srpska nema vojsku, nema Upravu za indirektno oporezivanje, a nije se ni krenulo u taj proces.

– Republika Srpska na današnji dan nema ni svoj Visoki sudski i tužilački savjet, niti Agenciju za lijekove, koja je, prema obećanjima vladajućih, trebala već biti osnovana. Još 10. decembra, kada su pod velom lažnog patriotizma izglasali vraćanje nadležnosti, rekli smo da je to farsa, laž, još jedna predizborna politička tema, igranje emocijama naroda. Šest mjeseci kasnije, kada ističe rok da se vrate nadležnosti Republici Srpskoj, sve što smo tada rekli pokazalo se tačnim. Vladajuća koalicija je tada provodila ko zna koju po redu farsu i prevaru naroda – navodi se u saopštenju.

Pročitajte još

Takođe, iz PDP poručuju da “niko iz režimske koalicije nema pravo da nas pita ili kao prigovori što ne učestvujemo u izglasavanju njihovih lažnih zaključaka”.

– Kada god je trebalo istinski zaštititi interese Republike Srpske, PDP ne samo da je učestvovao, nego smo predlagali rješenja koja su usvajana, kao što je bilo nakon sramne odluke Valentina Incka. Ali u igrokazima, farsama, lažima i prevarama koje vlast na čelu sa SNSD servira narodu, nismo, niti ćemo učestvovati. Koliko god se sada pokušali opravdati nekim prolongiranjima, za njih opravdanja nema – slagali su po ko zna koji put, kao što su lagali duže od decenije da će Republika Srpska biti odavno nezavisna. Njihovo „oružje“ već godinama je galama i podvala, a naše mudrost i istina, koja na kraju uvijek pobijedi – navodi se u saopštenju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu