Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PDP: Šipovo ne može da pripadne “trećem entitetu”

Politika
Autor:

Opštinski odbor Partije demokratskog progresa Šipovo izražava zabrinutost zbog mogućnosti da opština Šipovo u, kako navode, dogovoru SNSD – HDZ BiH pripadne hrvatskom „trećem entitetu“.

– Da je zabrinutost osnovana, govori činjenica da je Milorad Dodik, osim što održava strateško partnerstvo sa Draganom Čovićem i njegovim HDZ BiH, svojevremeno potpisao Prudski sporazum, koji je predviđao regionalizaciju BiH i gašenje Republike Srpske. Dodik, a i ostatak vrha SNSD-a, kroz partnerstvo sa Čovićem s kojim potpisuje saradnju dan nakon Čovićevog odavanja počasti ustašama u Blajburgu, više vodi računa o hrvatskom, nego srpskom interesu. Opštinski odbor PDP-a Šipovo osuđuje namjeru i dogovor o stvaranju tzv. “trećeg entiteta”, te se čvrsto protivi istom. Uvjereni smo i da narod naše opštine i čitave Republike Srpske neće to dopustiti i da će na izborima kazniti zagovarače te ideje – saopšteno je iz OO PDP Šipovo.

Navodi se i da će predsjednik OO PDP Šipovo i šef Kluba odbornika SDS-PDP u SO Šipovo Dragan Šarić na sljedećoj sjednici Skupštine opštine Šipovo zatražiti posebnu tačku dnevnog reda po ovom pitanju, a ukoliko uvidimo da je potrebno i posebnu tematsku sjednicu SO Šipovo.

– Pozivamo borce i Boračku organizaciju, kao i ostala udruženja, vladine i nevladine organizacije iz Šipova da se izjasne o ovoj temi koja je s razlogom uznemirila naše građane – saopštio je PDP.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO