Politika

"Pokleknuli pred onim čemu su se navodno opirali" Iz PDP tvrde da je novi Zakon o nepokretnoj imovini štetan za Srpsku

Prvobitni Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske su u februaru ove godine izglasali poslanici i opozicije i vlasti u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i to bez rasprave. Sada oni koji stalno pozivaju na jedinstvo, mijenjaju taj zakon, dodajući u novi članove koji su štetni za Republiku Srpsku i njene interese.

"Pokleknuli pred onim čemu su se navodno opirali" Iz PDP tvrde da je novi Zakon o nepokretnoj imovini štetan za Srpsku
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Tvrde ovo u Partiji demokratskog progresa, dodajući da je vlast svako postignuto jedinstvo oko nacionalnih pitanja uspjela da sruši nekonzistentnom politikom i štetnim potezima.

Iz PDP podsjećaju i na postignuti dogovor iz 2020. godine o Zakonu o Ustavnom sudu prema kojem bi strane sudije u toj instituciji zamijenili domaćim sudijama izabranim u NSRS, da bi svega nekoliko dana kasnije, SNSD zajedno sa HDZ srušio i taj dogovor i u novom prijedlogu izbor domaćih sudija prenio na nivo BiH.

Pročitajte još

– Novi zakon o nepokretnoj imovini su izglasali poslanici vlasti, koji kao i uvijek, po uzoru na svog šefa, pokleknu pred onim čemu su se navodno opirali. Do juče su horski galamili o Кristijanu Šmitu kao njemačkom turisti, a onda su nas doveli u situaciju da se „turisti“ povinuje i naše najviše zakonodavno tijelo. Novi Zakon o nepokretnoj imovini je izglasan i iz straha od Ustavnog suda, za koji je upravo njihov šef govorio da odluke te institucije nisu bitne. Ispostavi se, kao i uvijek, da je stvarnost potpuno suprotna od onoga što oni pričaju, a da iza velikih riječi stoje mizerna djela. Za razliku od njih, PDP stoji iza svojih stavova i bilo koji zakon koji nije u interesu Republike Srpske, kao što je i novi Zakon o nepokretnoj imovini, poslanici PDP-a ne mogu podržati – navode u PDP.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu