Politika

"PDP uz pomoć Bošnjaka želi da mijenja volju građana" Novaković Bursać o dolasku Nenada Vukovića u Dom naroda PS BiH umjesto nje

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz SNSD, Snježana Novaković Bursać, izjavila je da se potvrdilo da je Centralna izborna komisija BiH političko tijelo instalirano od strane opozicije u Republici Srpskoj, i da uz pomoć SDA i DF, želi da utiče na izbornu volju građana.

Snjezana Bursac Novakovic
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

To su pokušali da urade i kada je riječ o izborima za predsjednika Republike Srpske. Međutim, tada nisu uspjeli jer je volja naroda bila dominantna – rekla je Novaković Bursać.

Kaže da se i sada, kada je Centralna izborna komisija BiH priznala sporni listić za PDP, pokazalo u čijoj službi radi Sarajevo.

– Žalost i podsmijeh zaslužuju oni koji kažu da je BiH država. Ovo na sve liči, ali ne na državu, pravo i pravdu – ukazala je Novaković Bursać.

Podsjeća i na odluku Suda BiH koja je i dovela situaciju na nakaradan nivo.

– Postoji i politička opasnost, što se može i vidjeti po izjavama generalnog sekretara PDP, Nenada Vukovića, koji nudi da Bošnjaci izaberu novi saziv Savjeta ministara BiH – istakla je Novaković Bursać.

Sporno je što to rade kao izborni gubitnici, ukazuje Novaković Bursać i podsjeća da to već uradili 2014. godine.

Pročitajte još

– To je narod i prepoznao i zbog toga je SDS i PDP smjestio u opoziciju, odnosno gubitničku klupu – poručila je Novaković Bursać.

Naglašava da zvaničnici provode politiku onih ko ih je izabrao, a u ovom slučaju SNSD je izabrao narod, a PDP je izabrao CIK BiH.

– Ja nisam dobila zvaničnu obavijest. Odluka o potvrđivanju izbora je jedinstvena. Izbori su potvrđeni i tu odluku nije niko poništio – ukazala je Novaković Bursać.

Sve je nazvala lakrdijom, koje nema veze sa pravom i pravdom.

– Nisu obavijestili ni Narodnu skupštinu Republike Srpske koja je jedina legitimna za izbor delegata u Dom naroda. Svjesni su da su se upustili u pravni problem koji je nemoguće pravno završiti – zaključila je Novaković Bursać.

Centralna izborna komisija BiH danas je, mimo svih zakonskih procedura, dvije godine nakon legalno i legitimno sprovedenih izbora, izvukla iz bubnja kandidatsku listu PDP na žrijebanju za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda PS BiH.

Imajući u vidu da delegate iz Republike Srpske bira Narodna skupština Republike Srpske, ovim načinom izbora delegata ne poštuje se volja građana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu