Društvo

Pedagog i psiholog škole suspendovani: Ministarstvo prosvjete predlaže smjenu direktorke OŠ "Vladislav Ribnikar"

Ministarstvo prosvjete predložilo je smjenu direktorke Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Povratak u školu nakon masovnog ubistva
FOTO: DIJANA BOGOSAV / RINGIER

Ministarstvo prosvjete završilo je vanredni inspekcijski nadzor u Oglednoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, pokrenut 22. maja.

Rezultat nadzora je predlog za razrješenje direktorke Snežane Knežević i formiranje privremenog organa upravljanja ovom školom.

Zapisnikom se dodatno nalaže sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu i psihologu škole, koji će biti suspendovani do okončanja pomenutog postupka.

Pročitajte još

Ovaj prijedlog Ministarstva uslijedio je nakon što je 3. maja učenik OŠ “Vladislav Ribnikar” ušetao u školu sa pištoljima i Molotovljevim koktelima i ubio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole, a više njih ranio.

Pucnjava u osnovnoj školi na Vračaru u Beogradu
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER

Podsjetimo, majka dečaka koji je ubio devetoro vršnjaka i čuvara Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” saslušana je u srijedu u policiji i tom prilikom je detaljno pričala svoju verziju priče o djetinjstvu svog sina, njegovom zdravlju, odnosu sa vršnjacima, porodičnim odnosima… Opisala je i njegove dane prije masovnog ubistva, 3. maja, kao i kako je izgledalo jutro prije neko što je dječak sa očevim pištoljima i Molotovljevim koktelima ušao u OŠ “Vladislav Ribnikar” da sije smrt.

Majka dječaka je ispitana kako bi se utvrdilo da li je eventualno zapustila i zlostavljala sina prije nego što je počinio masakr u školi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije