Hronika

PEDOFILU OSAM MJESECI ZATVORA Slao odvratne poruke djevojčici, sve priznao i nagodio se sa tužilaštvom, roditelji maloljetnice bijesni

Mate F. (61) iz Odžaka osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog polnog uznemiravanja djevojčice (14), kojoj je u periodu od avgusta 2020. do 15. maja ove godine slao jezive poruke u kojima ju je pozivao na seks.

PEDOFILU OSAM MJESECI ZATVORA Slao odvratne poruke djevojčici, sve priznao i nagodio se sa tužilaštvom, roditelji maloljetnice bijesni
FOTO: PETAR MARKOVIĆ / RAS SRBIJA

Mate F, koji je invalid, priznao je krivicu i sklopio sporazum s Osnovnim tužilaštvom u Somboru, na osnovu kog je i osuđen 9. jula. Majka djevojčice koja je pretrpjela veliku traumu kaže da su razočarani presudom, ali i bijesni, jer i dalje žive u strahu od pedofila.

– U avgustu prošle godine kćerka je počela da dobija poruke sa nepoznatih brojeva. U početku joj je neko pisao da je ljepotica, pitao je šta radi i neke bezazlene stvari. Poruke su bile potpisane sa Miki. Kćerka je mislila da je to neki dječak iz škole, simpatija, i nije nam ništa pričala. Međutim, u novembru dopisivanje dobija ozbiljnost, počinju da joj stižu odvratne poruke od „Mikija“ i dijete nam je sve ispričalo – počinje priču majka žrtve.

Ona objašnjava da je odmah sve prijavila policiji i da su, u dogovoru sa inspektorima, ona i suprug nastavili da se dopisuju s „Mikijem“, predstavljajući se kao djevojčica.

Pročitajte još

– Dan nakon prijave stigla je poruka: „Znam da si me prijavila, ali ne ljutim se, jer te i dalje volim.“ Počeli smo da sumnjamo da je to neko iz našeg okruženja. Problem stvara to što svakog puta poruka stiže s drugog broja, ali inspektori su uspjeli da lociraju dio grada iz kog se one šalju – kaže sagovornica.

– Poruke koje su stizale postajale su sve ogavnije. „Ljepotice, znaš kako mi je tvrd, jesi li nevina? Je l’ se igraš noću sama? Moja kćerka to radi s cuclom, istrlja je malo čiči, pa zaspi“, samo su neke od eksplicitnih poruka, dok ni druge nisu bile manje užasne: „Ljepotice, ne pravi se luda, hoću da te milujem i j***m. Ja sam muško, a ti žensko i zato ćuti i slušaj šta imam da ti kažem. Ako me ne budeš slušala, napraviću ti bebu“ – navodi uznemirena majka sadržaj nekih od uznemirujućih poruka, koje je sada osuđeni Mate F. slao misleći da ih čita njena maljoletna kćerka.

Klopka za manijaka

Poslije nekog vremena, roditelji djevojčice i policajci namamili su Matu F. u klopku.

– Tražio je da se sastanemo, insistirao je da to bude ispred njegove kuće. Naravno, on sve vrijeme misli da će doći djevojčica. Glumila sam kćerku, sakrila sam se u žbun, u mrak, i promijenila glas. Pedofil me je dozivao, ali sam ja rekla da se plašim i on je izašao iz dvorišta. Tada su ga policajci ščepali – priča majka i dodaje da je kuća u kojoj živi Mate F. poput jazbine, bez struje i vode.

– Ne želim ni da zamislim šta bi se dogodilo i da li bi moje dijete izašlo živo da je ušlo u tu kuću strave! Sramota je da dobije ovako malu kaznu! Šta će se dogoditi kada je odsluži, da li će opet napasti moje ili neko drugo dijete? U ćeliji je s drugim pedofilima, šta ako i njima da broj djeteta, ispriča im ko je, gdje živi? Ne mogu ni da razmišljam, znam samo da živimo u konstantnom strahu – očajna je majka djevojčice.

Pročitajte još

Policija je prilikom pretresa kuće Mate F. pronašla mnogo fotografija golih žena, ženski i dječji donji veš, ali i sveske.

– U sveskama je zapisivao kada je kome poslao poruku, koji je sadržaj i sa kog broja telefona! Kod njega je nađeno čak osam mobilnih telefona i 13 SIM kartica. Katastrofa, čovjek je vodio evidenciju i vidi se da je poremećen um – kaže majka žrtve: – Pa, mi smo se bukvalno duže dopisivali s njim nego što će on provesti u zatvoru. Taj čovjek je dobio i povlastice. Neće platiti sudske troškove, a olakšica je takođe i činjenica da je invalid, jer nema jednu nogu.

Žrtvinu svesku našao u kontejneru

Majka djevojčice objasnila je kako je došlo do toga da Mate F. ima broj njene ćerke.

– Našao je svesku mog djeteta iz četvrtog razreda u kontejneru, jer smo mi normalno to bacili. Uzeo je tu svesku na kojoj je pisalo ime i prezime, broj telefona i adresa. Dijete je to onako, kao i sva djeca, popunilo i ovaj ludak je to našao. Prvo je dijete cimao na telefon kako bi čuo glas i kada se uvjerio da je dijete, počeo je sa jezivim porukama – objašnjava majka i dodaje da niko nije pomislio da neka stara sveska može da donese toliki haos kroz koji prolaze, piše Blic.

Prihvati notifikacije