Svijet

PENS O IZBORIMA U AMERICI “Bajdenova pobjeda donijela bi nemire i privredni slom”

Potpredsjednik SAD Majk Pens izjavio je danas da bi pobjeda kandidata Demokratske stranke Džoa Bajdena na novembarskim predsjedničkim izborima zemlji donijela ekonomski slom i dalje građanske nemire na ulicama.

PENS O IZBORIMA U AMERICI “Bajdenova pobjeda donijela bi nemire i privredni slom”
FOTO: JOEL CARRETT/EPA

Kako navodi Rojters, republikanac Pens je time uzvratio na oštre kritike koje su na račun aktuelnog predsjednika Donalda Trampa izrečene na nacionalnoj konvenciji demokrata, na kojoj je Bajden juče i zvanično postao njihov predsednički kandidat.

– Demokrate nude viziju ove zemlje kojom bi naša ekonomija bila srušena i kojom bi bila promovisana vrsta politike koja bi dovela do daljeg nasilja na našim ulicama – izjavio je Pens u jednom od nekoliko intervjua koje će emitovati Trampu naklonjena medijska kuća Fox news.

Tramp, koji, prema mnogim predizbornim anketama, po podršci u javnosti zaostaje za Bajdenom, nastoji da obezbijedi drugi predsjednički mandat u situaciji kada su SAD suočene sa ekonomskom krizom i velikim porastom broja nezaposlenih.

Takve prilike su, kako tvrde demokrate, rezultat Trampovog neuspjelog odgovora na pandemiju korona virusa, koja je u SAD odnijela više od 170.000 života.