Banjaluka

"Perpetuum mobile" na novoj adresi: Nakon 12 godina u gradskim prostorijama

Institut za razvoj mladih i zajednice „Perpetuum mobile“, ugostio je danas gradonačelnika Igora Radojičića u novim prostorijama koje im je Grad Banjaluka dodijelio na korištenje.

"Perpetuum mobile" na novoj adresi: Nakon 12 godina u gradskim prostorijama
FOTO: GRAD BANJALUKA

Njihova kancelarija smještena je sada u Ravnogorskoj ulici 5, u naselju Nova varoš.

Izvršni direktor Ilija Trninić, predstavio je programe i projekte ove nevladine organizacije koja uspješno radi od 2006. godine. Pored lokalnih projekata, sarađuju još sa susjednim zemljama, te Evropskom Unijom.

Kao organizacija civilnog društva nastojimo da kroz obrazovne i istraživačke programe razvijamo zdrave životne vrijednosti mladih, podstičemo građansku i političku participaciju, sa ciljem stvaranja odgovornijeg i pravednijeg društva – rekao je Trninić.

Na našim prostorima aktuelni su njihovi programi, prevencija nasilja među mladima i sprečavanje radikalizma, osposobljavanje mladih ispod 30 godina koji žele da se bave političkim radom kroz političku akademiju, te rad sa talentovanom omladinom.

U razgovoru sa Trninićem, gradonačelnik Radojičić je naglasio da je koncept gradske administracije, generalno, saradnja sa civilnim sektorom koji doživljava kao partnera u mnogim oblastima.

– U civilnom sektoru vidimo partnere i saradnike i, bez obzira što nemamo uvek isti stav o pojedinim društvenim pitanjima, trudimo se da pomognemo jedni drugima koliko možemo, na dobrobit cijelog društva. Grad je dodijelio poslovni prostor organizaciji „Perpetuum mobile“ sa kojom dugo sarađujemo i koja je veoma aktivna na polju organizacija civilnog društva i njihov rad veoma poštujem – rekao je Radojičić. Domaćinima je uputio samo malu opasku, da stari grb grada u prostorijama zamijene novim, usvojenim prije godinu dana.