Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PET HITACA U KAVČANINA Ko je ubjeni Šćepan Roganović čija je cijela porodica POZNATA POLICIJI

Hronika
Autor:

FOTO: BLIC / RAS SRBIJA

Novljanin Šćepan Roganović, likvidiran sa pet hitaca jutros u Herceg Novom, koji je u policijskim evidencijama označen kao pripadnik kavačkog klana, još jedan je član ozloglašene porodice Roganović koja je dobro poznata crnogorskoj i srpskoj policiji.

Zasad nepoznati napadač sasuo je pet hitaca u Šćepana Roganovića na stepenicama kod Kanil kule u Herceg Novom i za njim se intenzivno traga, zbog čega je ovaj primorski grad pod policijskom opsadom.

Kako su javili crnogorski mediji, pretpostavlja se da je ovo nastavak rata kavačkog i škaljarskog klana, koji je do sada odnio više od 40 života.

Inače, Šćepan Roganović o kome je i Blic pisao u više navrata, sin je Nika Roganovića koji je ubijen jula 2017. godine na Savini.

Iste godine, Šćepanov rođeni brat Duško teško je povrijeđen u eksploziji bombe postavljene na njegov automobil marke “golf” kod autobuske stanice u Herceg Novom, prilikom čega je ostao bez obje noge. Tada je rekao da ne zna ko bi želio da ga ubije, jer “nije u sukobu ni sa kim”.

Duško je bio osuđen na osam godina zbog ubistva vođe navijača Delija Marka Vesnića iz Beograda i ranjavanje Ivana Markovića u Igalu 2009. On se 2006. godine sumnjičio za pokušaj ubistva sugrađanina Vladimira Dželatovića.

Policija nije isključila mogućnost i da su bombaški napad organizovali članovi škaljarskog klana, pa se na spisku za saslušanje našlo više osoba iz Kotora, Herceg Novog i Tivta koje su blisko povezane sa oba klana.

Šćepan Roganović u žižu javnosti dospio je oktobra iste godine, kada je u akciji “Mimoza” uhapšen sa Ilijom Aleksićem (31) i Goranom Pantovićem (39) zbog sumnje da su 21 osobi dali novac na kamatu, premda se od svih Roganovića najmanje provlačio po medijima.

Uhapšeni Aleksić je, prema nezvaničnim saznanjima, bio veoma blizak sa kavčaninom Vladimirom Roganovićem, Šćepanovim i Duškovim bratom od strica koji je ubijen prošle godine u Beču, prilikom čega je ranjen i Stefan Vilotijević.

Svi muški članovi porodice, kako su mediji ranije izveštavali, bliski su saradnici kavačkog klana koji je godinama u ratu sa škaljarskim.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO