Društvo

PETRI (3) JE POTREBNA POMOĆ Djevojčici otkriven novi tumor, a ona se ne predaje

Malena Petra Đorđević, koja ima tri godine i četiri meseca, nije imala problema sa zdravljem do maja ove godine. Tada je počela svakodnevno da povraća. Poslije skenera glave, 5. jula stigla je i strašna dijagnoza. Petra ima tumor na mozgu. Uslijedila je hitna operacija na Klinici za Neurohirurgiju KCS.

PETRI (3) JE POTREBNA POMOĆ Djevojčici otkriven novi tumor, a ona se ne predaje
Foto: Privatna arhiva

Poslije četvoročasovne operacije, Petra se oporavljala u bolnici još 20 dana. Histopatološka analiza je utvrdila da se radi o veoma rijetkoj vrsti malignog tumora Plexus choroidei cancer, gradus 3.

Petra Đorđević iz Mirijeva primila je do sada dva ciklusa hemioterapije na Institutu za onkologiju. U sredu, 9. oktobra djevojčici je urađena magnetna rezonanca, ali porodica još ne zna rezultate, da bi se vidjelo da li su ti ciklusi išta pomogli.

– Petra se sada osjeća dobro, koliko god to može da bude. Živahna je, igra se, malo je bila lošije nekoliko poslednjih dana zbog prehlade, ali to je prolazno. Dobro se drži, uglavnom, na njoj se ne primjećuje da je bolesna, lepo jede, igra se, šetamo pomalo. Trudimo se da joj ne uskraćujemo sve ono što je radila ranije, da ne postane zatvorenik. Guramo naprijed – priča njena mama za Telegraf.

– Sakupljamo novac i dalje, mi nismo odustali od ideje da idemo u Francusku i dalje mislimo da su nam najbolji izgledi za izliječenje tamo. Posle prve terapije ovdje pokazalo se da je rezistentna na lijekove, pa se nadamo da će ova druga da da bolje rezultate – kaže Daliborka Đorđević.

Magnetna rezonanca, koja je rađena 12. septembra, poslije prvog ciklusa pokazala je novi tumor u nastanku. Poslije drugog ciklusa terapije i još jedne magnetne ostaje da se vidi da li je tumor porastao ili se smanjio i da li na Petru deluje terapija koju joj daju naši ljekari.

Prema riječima njene mame Daliborke Đorđević, 240.000 evra je predračun za Petrino liječenje, a u najavi je da će biti i povećan za dodatnih 25.000 evra. Porodica je uspjela da sakupi nešto manje od pola iznosa. Bolnica u Francuskoj primiće Petru već sljedeće nedjelje ako se odmah plati 100.000 evra.

Petri je potrebna novčana pomoć kako bi liječenje nastavila u inostranstvu, da bi se izliječila njena primarna maligna bolest sa što manjim posljedicama po njen dalji razvoj i odrastanje. Novac je neophodan za liječenje, rehabilitacije, specijalističke preglede, dalja ispitivanja…

I humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za ovu hrabru devojčicu. Slanjem SMS poruke: 700 i SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: human700 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552143-19

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004246.6

IBAN: RS35160005400004246660

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf)