Biznis

PETRIČEVIĆ NAJAVIO POMOĆ PRIVREDNICIMA “Oni koji su ulagali u opremu mogu očekivati pomoć Vlade Srpske”

Ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević najavio je danas u Trebinju nove program pomoći Vlade Srpske privrednim subjektima koji su pretrpjeli posljedice pandemije virusa korona. 

PETRIČEVIĆ NAJAVIO POMOĆ PRIVREDNICIMA “Oni koji su ulagali u opremu mogu očekivati pomoć Vlade Srpske”
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

-U Kompezacionom fondu obezbjeđeno je dva miliona KM za privredne subjekte prerađivačke industrije koji su tokom ove godine ulagali u novu opremu i tehnologije. Biće dva programa, za mala i srednja i za velika preduzeća, a javni poziv za pomoć privrednim subjektima koji zadovoljavaju ove kriterijume biće objavljen naredne sedmice najavio je Petričević.

On je dodao da su mjere Vlade RS usmjerena na očuvanje radnih mjesta i podršku privredi pogođenoj pandemijom dale dobre rezultate.

Petričević je danas povodom Svjetskog dana preduzetništva razgovarao sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem o programima podrške preduzetništvu koji provodi trebinjska gradska uprava i projektu osnivanja prve slobodne zone u RS.

-Iz budžeta grada je za programe samozapošljavanja i preduzetništvo u proteklom periodu izdvojen značajan novac. Nakon posljednjeg javnog poziva, 27 preduzetnika su se odlučili da otvore radnje, a dobili su podršku grada u ukupnom iznosu od 215 hiljada KM – podjestio je Ćurić.

On je zahvalio resornom ministartvu na stručnoj i logističkoj podršci u projektu otvaranja prve slobodne zone u RS.

Petričević je obišao i Hercegovačku kuću koja posluje u okviru Agrarnog fonda, trebinjske preduzetnike koje je grad podržao kroz projekte samozapošljavanja i one koji nisu otpuštali radnike u pandemiji.