Politika

PETROVIĆ NEĆE KOD DODIKA Evo koga gradonačelnik Bijeljine šalje na sastanak sa predsjednikom Srpske i šta mu poručuje

Na adresu Grada Bijeljina stigao je dopis od predsjednika Srpske, Milorada Dodika, kojim gradonačelnika Ljubišu Petrovića poziva sutra u Palatu, za sastanak u vezi sa izgradnjom brze ceste Bijeljina-Sokolac.

marš časti na čelu sa ljubišom petrovićem gradonačenikom bijeljine
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako saznajemo, pozvani su svi načelnici na tom putnom pravcu.

milorad dodik predsjednik republike srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Međutim, Ljubiša Petrović je objavio da neće u Banjaluku, iako u pozivu piše da je potrebno njegovo prisustvo. Na noge Dodiku šalje šefa svog kabineta.

– O ovom projektu se već odavno govori, ali do sada nisu pokretani konkretni koraci ka započinjanju ovog projekta. Činjenica da je brzi put Bijeljina – Sokolac projekat od strateškog interesa, ne samo za istočni dio već za cijelu Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu, ali i region. Izgradnja brzog puta na ovoj dionici označila bi bolju, kvalitetniju i savremeniju saobraćajnu povezanost sa našom Semberijom, ali i Srbijom – objavio je Petrović na Fejsbuku.

Pročitajte još

Podsjeća da je riječ o jednom od frekventnijih putnih pravaca u Republici Srpskoj, te bi izgradnja brzog puta bila od velikog značaja za dalji razvoj i unapređenje turizma u Srpskoj.

Sutrašnjem sastanku prisustvovaće moj šef Kabineta Milan Lazarević, diplomirani saobraćajni inženjer, doktorant saobraćajnih nauka i ekspert iz oblasti saobraćajne infrastrukture. Mi nikada nećemo biti kočničari procesa od strane Grada, ko god bio pokretač ovog projekta moći će da računa da ćemo sve naše zakonske obaveze ispuniti i to bez pogovora. Hajde da se nadamo da sve ovo nije još jedna politička igra u nizu, šarena laža i zamazivanje očiju. Ispred Grada Bijeljina šaljemo najboljeg i najkompetentnijeg, ako se bude insistiralo isključivo na mom prisustvu to će značiti samo jedno, a to je da po sredi nije dobra i iskrena namjera za realizacijom ovog projekta već politički marifetluk u kojem nećemo učestvovati – poručio je Petrović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije