Politika

Petrović poručio: Dodikova posjeta Bijeljini ne smije biti povod novih podjela

Nisam iznenađen što, prilikom današnje posjete Bijeljini, predsjedavajući Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik nije došao u Gradsku upravu u Bijeljini, kaže gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Petrović poručio: Dodikova posjeta Bijeljini ne smije biti povod novih podjela
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On dodaje da je to nastavak prakse koju visoki funkcioneri SNSD, koji obavljaju najviše funkcije u Republici Srpskoj i BiH, imaju prema gradovima i opštinama u kojima nisu na vlasti ljudi iz njihovog miljea, prenosi BN.

– Ja se nadam da današnja Dodikova posjeta neće značiti novu podjelu i sukobe u našem gradu i da neće biti suprotstavljena većinskom broju stanovnika koji je ipak odlučio da na čelu grada budem ja, kao kadar SDS – kazao je Petrović.

On je rekao da očekuje da posjeta Dodika Bijeljini ne bude povod za nove podjele, nego da utiče na odbornike koje on kontroliše da se vrate poštovanju zakona i da zajedno radimo u interesu svih građana našeg grada.

– Očekujem da se počne sa realizacijom najavljenih velikih infrastrukturnih projekata u našem gradu – kazao je Petrović.

Dodik danas boravi u Bijeljini, gdje ima razgovore sa članovima Gradskog odbora SNSD, SDS Semberije i odbornicima skupštinske većine, koju predvodi njegova stranka.

Prethodno je položio cvijeće na grobove Miće Mićića i Gavrila Bobara.

Prihvati notifikacije