Politika

Petrovićeva odgovorila Kovačeviću: Sramno je glumiti “patriote”, a tajno se dogovarati sa Bošnjacima i strancima

Malo je neočekivano da portparol SNSD kaže da je sastati se sa Kristijanom Šmitom sraman čin, jer na taj način grubo vrijeđa i patrijarha Srpske pravoslavne crkve, gospodina Porfirija, i predsjednika Republike Srbije, gospodina Vučića, koji su se sa njim sastajali, rekla je portparol PDP Anja Petrović.

Petrovićeva odgovorila Kovačeviću: Sramno je glumiti “patriote”, a tajno se dogovarati sa Bošnjacima i strancima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nije sramno sastati se javno, reći svoj stav, sramno je iza kulisa dogovarati razne igre i sa Bošnjacima i stranim faktorom, a narodu prosipati lažni patriotizam, što radi SNSD – dodala je Petrović.

Reagujući na tvrdnje portparola SNSD, Radovana Kovačevića, koji je današnji sastanak gradonačelnika Banjaluke sa Kristijanom Šmitom nazvao “sramnim”, te da je Šmit, prema njegovim riječima, izgleda “visoki predstavnik za PDP”, Petrovićeva ističe da nigdje u zaključcima i dogovoru parlamentarnih stranaka, nakon nametanja Inckove odluke, ne stoji da su ovakvi sastanci sporni.

Pročitajte još

– Ali stoji da se neće učestvovati u donošenju odluka na nivou zajedničkih institucija BiH i ko je prvi otišao u institucije i donosio odluke? Predstavnici SNSD, naravno, i to po ko zna koji put kršeći zaključke Narodne skupštine Republike Srpske. Zbog njihove gramzivosti i neiskrenosti prokockana je velika šansa da Srbi i prema političkom Sarajevu i prema međunarodnoj zajednici zauzmu isti stav i kurs, što bi nam ojačalo poziciju. Nakon što su to prekršili, ostaje im da se sakriju, čekaju kraj mandata, dok im Džaferović, njihovi ministri Turkovićeva, Podžić i drugi kroje antisrpsku politiku, a oni da ćute i to nijemo posmatraju kao i do sada. Sramno od velikih „patriota“ – poručila je Petrovićeva.

Prihvati notifikacije