Hronika

PIJAN I DROGIRAN BJEŽAO OD "PRESRETAČA" Oduzeta dozvola vozaču "BMW" zbog divljačke vožnje od 170 kilometara na sat

Pripadnici MUP, Uprave saobraćajne policije, na auto-putu Beograd–Šid, u Novom Beogradu, prilikom kontrole saobraćaja takozvanim "presretačem" zaustavili su vozača koji je vozio brzinom 167,3 kilometra na čas.

PIJAN I DROGIRAN BJEŽAO OD "PRESRETAČA" Oduzeta dozvola vozaču "BMW" zbog divljačke vožnje od 170 kilometara na sat
FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA

Policijski službenici podnijeli su prekršajnu prijavu zbog nasilničke vožnje protiv dvadesetjednogodišnjeg vozača automobila “BMW” koji je na auto-putu, na dijelu gdje je brzina kretanja ograničena na 80 kilometara na čas, upravljao vozilom brzinom od 167,3 kilometra na čas – saopštila je danas policija.

Takođe, kako se navodi, vozač nije postupio po naredbi policijskih službenika i nije zaustavio vozilo, već se isključio sa auto-puta i dva puta prošao kroz crveno svjetlo, prenosi Blic.

– Nakon što je policija zaustavila vozača, alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,33 promila alkohola u organizmu, dok je uređajem za detekciju psihoaktivnih supstanci utvrđeno da je bio pod dejstvom narkotika, zbog čega je zadržan u policijskim prostorijama – navodi se u saopštenju.

Prekršajni sud ga je osudio na kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 240 sati, novčanu kaznu od 300.000 dinara, 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom i 25 kaznenih poena, zbog čega će mu biti oduzeta vozačka dozvola.

– Policija apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja vozila postojećim zakonskim normama budući da je neprilagođena brzina najčešći faktor nastanka saobraćajnih nezgoda – kažu iz MUP.