Hronika

Pijani vozač usmrtio Stefana na pješačkom prelazu: Tužilaštvo traži pritvor, poznato kolika KAZNA ga ČEKA

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Miljan M. (31) zbog sumnje da je, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, 23. maja 2024. godine u Vojvođanskoj ulici izvršio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, usljed čega je oštećeni S.S. zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, zbog kojih je sljedećeg jutra preminuo.

stefan s. iz surčina
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Osumnjičeni je na saslušanju iznio odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Miljanu M. odredi pritvor kako ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Pročitajte još

Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da Miljan M, upravljajući automobilom marke „škoda superb“ pod dejstvom alkohola u krvi od 0,44 promila, 23. maja oko 19:25 časova, prilikom nailaska na pešački prelaz u Vojvođanskoj ulici, nije prilagodio brzinu vozila tako da bezbjedno propusti pješaka S.S. koji je već stupio na pješački prelaz dolazeći vozilu sa lijeve strane.

Usljed toga je prednjim delom vozila udario pješaka S.S. koji je prelazio kolovoz na obilježenom pješačkom prelazu, nabacio ga na poklopac motora, prednje vetrobransko staklo i krov vozila i oborio ga na kolovoz.

Tom prilikom oštećeni je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, usljed kojih je preminuo sledećeg jutra oko šest časova, piše Blic.

Za krivično djelo koje se osumnjičenom stavlja na teret, Teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, zaprijećena je kazna zatvora od dvije do 12 godina.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu