Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PIJESAK UMJESTO DIJAMANATA Srbi spektakularno ukrali dragulje u Londonu, ona je bila ključ plana

Hronika
Autor:

Foto: Shutterstock

Majkl Jovanović (27) iz Pariza osuđen je na četiri godine zatvora zbog pljačke dijamanata vrijednih skoro 4,5 miliona evra. On je bio ekipe koja je izvela jednu od, kako je tamošnji mediji ocjenjuju, najvećih pljački u istoriji Velike Britanije.

Na metu im je bila luksuzna draguljarnica “Budles” u Londonu, čije su mušterije članovi tamošenjeg džet seta, među kojima su čak i Viktorija i Dejvid Bekam.

Kako piše Dejli mejl, vlasnika ove radnje pozvali su muškarci koji su se prestavili kao ruski biznismeni i tada sklopili dogovor o kupovini sedam dijamanata, uključujući i onaj u obliku srca, čija je vrijednost procijenjena na oko 2,5 miliona evra.

Vlasnika su potom kontaktirali telefonom, kako bi ga obavijestili da će njihov predstavnik doći lično na procjenu dijamanata.

To se i desilo, ali se tokom sastanka odigrala filmska priča: djevojka koja se predstavila kao Ana i predstavnik navodnih ruskih bogataša, razgledala je dijamante i čekala poziv svojih saučesnika.

Kada je telefon zazvonio, ona je iskoristila priliku i dijamante zamijenila za šljunak, tako što je vrijedno kamenje stavila u neprozirnu kutiju koju je nosila sa sobom, dok je šljunak vratila u torbu u draguljarnici, a ovi je vratili u sef.

Odmah nakon izlaska, Ana se srela sa saučenicima sa kojima je podijelila dijamante, a u roku od samo tri sata, svi su se vratili u Francusku vozom ili automobilom.

Kada su zaposleni u draguljarnici otvorili torbu koja je bila u sefu, imali su šta i da vide, prenosi Informer.

Tokom suđenja otkriveno je da su Jovanović i njegov saučenik Kristofer Stanković tipovali prodavnicu dijamanata.

Jovanović je osuđen na tri godine i sada je izručen iz Italije u Britaniju, a Stanković je uhapšen i osuđen još 2016. godine, prenose britanski mediji.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO