Svijet

PIROMAN IZ HRVATSKE DIVLJAO U ITALIJI Podmetnuo požar, pa gledao vatrogasce kako se bore PROTIV STIHIJE

Hrvatski državljanin B.D. (32) iz nepoznatog razloga uznemirio je stanovnike Pankalierija, mirnog mjesta nadomak Torina u regiji Pijemont.

PIROMAN IZ HRVATSKE DIVLJAO U ITALIJI Podmetnuo požar, pa gledao vatrogasce kako se bore PROTIV STIHIJE
FOTO: N. MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Njega su italijanski karabinjeri uhapsili u srijedu uveče nakon što su lokalni vatrogasci jedva ugasili vatrenu stihiju koja je prijetila okolnim kućama u centru mjesta, a ono što je sve dodatno zaprepastilo je da je 32-godišnjak, koji već dugi niz godina boravi u tom mestu, posmatrao borbu vatrogasaca s buktinjom i pritom razbijao stakla na obližnjem kafiću.

Prema policijskom izvještaju, muškarac je prvo iz samo njemu znanog razloga ispod jedne nadstrešnice u ulici zapalio ostavljeni otpad i ostatke pokošene trave između Ulice Piave i odvojka Baso, piše Jutarnji list.

Čim su osjetili kako im dim ulazi u kuće, komšije su alarmirale članove lokalnog vatrogasnog društva koji su vatru prilično brzo ugasili.

32-godišnjak je u potrazi za adrenalinom odlučio da iskali dalje bijes. Hodao je ulicom noseći u rukama dva čekića s kojima je porazbijao stakla kafića na trgu gdje se prethodno posvađao s nekoliko osoba.

Njegovo iživljavanje zaustavili su karabinjeri koji su ga uhapsili.